Студентка УжНУ стала чемпіонкою України

6
0

У Севастополі минулого тижня завершився чемпіонат України з пауерліфтингу в жимі лежачи, в якому взяла участь третьокурсниця факультету фізичного виховання і спорту УжНУ Єлизавета Бан.

 

У першому ж підході студентка легко підняла 90 кг, що зробило її  не досяжною для суперниць, у другому – вижала 98 кг, що стало новим молодіжним рекордом України. У третій спробі спортсменка впевнено впоралась із 100-кілогамовою штангою, яка була вдвічі важчою від ваги студентки, але судді не зарахували підхід.
 
 У підсумку Ліза випередила срібну призерку на 28 кг і стала чемпіонкою України у двох номінаціях – вперше серед  дорослих спортсменок і втретє серед юніорок до 23-х років, а також рекордсменкою країни. Завдяки успішному виступу вихованки старшого викладача кафедри фізичного виховання Андрія Федорішка Закарпаття посіло друге місце в командному заліку серед юніорок, а спортивний клуб УжНУ – перше серед спортклубів областей України.
 
 За підсумками змагань Єлизавета Бан здобула право представляти нашу країну на чемпіонатах світу та Європи, що відбудуться, відповідно, у травні й серпні, а зараз вона готується до молодіжного чемпіонату України з триборства, що пройде через два тижні в місті Кам’янець-Подільський.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також