Студентка УжНУ стала віце-чемпіонкою світу (ФОТО)

10
1

У чеському місті Плзень щойно завершився чемпіонат світу з пауерліфтингу в жимі лежачи у всіх вікових групах (юнаки, юніори, дорослі), в якому взяли участь 319 спортсменів з 26-ти країн.

Нашу державу на змаганнях представляли 15 атлетів, серед  яких була і студентка факультету фізичного виховання і спорту УжНУ Єлизавета Бан (тренер Андрій Федорішко). Хоч наша землячка у попередній номінації була безперечною фавориткою, проте її виїзд на турнір до останнього дня був під питанням через травму ліктьового суглобу, отриману за два тижні до змагань. Долаючи біль, Ліза все ж таки вирішила вийти на поміст і мужньо боролась за медаль у ваговій категорії до 47 кг. У першому підході вона вижала 90 кг, що є повторенням рекорду України й випереджала головну суперницю Айгуль Реджепову з Росії, яка підняла таку ж вагу, але була важчою за ужгородку.

У другій спробі суперниця не справилась з 92,5 кг, а нашій спортсменці судді не дали змогу виконати вправу через начебто неправильно прийняте стартове положення. Третя спроба виявилась успішною для росіянки, а Єлизавета Бан не змогла подолати вагу і стала срібною призеркою чемпіонату світу серед молоді до 23 років, повторивши своє минулорічне досягнення. Шкода лише, що Ліза не була заявлена серед дорослих, де з цим же результатом здобула б «бронзу», що давало право на присвоєння звання майстра спорту міжнародного класу. Проте її зусиллями збірна України серед юніорок посіла третю сходинку п’єдесталу пошани у командному заліку, а загалом українські силачі здобули три золоті, п’ять срібних і дві бронзові медалі у всіх трьох вікових групах. Наша ж спортсменка зараз буде готуватися до чемпіонату Європи з жиму лежачи серед дорослих і молодіжного чемпіонату світу з триборства, які проходитимуть влітку.
 
Обласна федерація пауерліфтингу вдячна управлінню у справах молоді та спорту облдержадміністрації (начальник Віталій Ерфан) та обласній організації ФСТ «Динамо» (заст. начальника Михайло Пантьо) за проведення повноцінного тренувального збору  для підготовки Єлизавети Бан до чемпіонату. Окрема подяка депутату Ужгородської міської ради Богдану Андріїву, ужгородським бізнесменам Василю Цірику, Василю Ябрику, ентузіасту спорту Ігорю Барану за благодійну допомогу, завдяки якій стала можливою поїздка спортсменки на змагання.

Коментарі

Г
Город

Світове срібло це також круто

Читайте також