Студенти МДУ зустрілись із харківськими однолітками у Мукачеві (ФОТО)

4
0

Студенти факультету економіки, управління та інженерії Мукачівського державного університету вже звикли до зустрічей та спілкування зі студентами інших ВНЗ.

Не так давно ми мали змогу декілька годин спілкуватися із представниками студентства Черкаського державного технологічного університету, а в першій декаді лютого зі студентами Української інженерно-педагогічної академії (м.Харків) та їх наставниками - деканом технологічного факультету доц. Литвином Олегом Олеговичем і завідувачем кафедри технологій та дизайну проф. Рябчиковим М.Л.

Нам здавалося, що зустріч із студентами зі сходу нашої країни передбачатиме певну емоційну напруженість. Адже в країні триває складна ситуація: на сході - збройний конфлікт, суспільство вимагає позитивних змін. Проте наші хвилювання не справдилися – бесіди з викладачами та колегами-студентами проходили невимушено, цікаво і навіть весело.

Основним лейтмотивом ділового спілкування між нами студентами, стала презентація спеціальностей, які поєднують педагогічну та професійну кваліфікацію, а саме: Професійна освіта. Дизайн та Професійна освіта. Економіка.

Зустріч складалася з двох частин – спочатку ми ознайомили гостей з Харкова із нашим факультетом економіки, управління та інженерії. Специфіка лабораторної бази, унаочнення, різні дизайнерські проекти тощо викликали їх зацікавлення та справили позитивне враження.

Друга частина зустрічі – це проведення екскурсії містом Мукачево з метою ознайомлення з визначними архітектурними пам’ятками. Цю частину зустрічі нам, студентам факультету економіки, управління та інженерії, фахово організувати допомогла випускниця дружнього до нас факультету туризму та готельно – ресторанного бізнесу, хобі якої наразі екскурсійна діяльність.

Спілкування з студентами-колегами,які мають багато спільного з нами, незважаючи на віддаленість, – це щось неймовірне. Поряд з обговоренням планів на майбутнє у питанні реалізації власних ідей, визріли пропозиції і для спільних дослідницько-пошукових проектів та можливостей їх реалізації на базі Харківської академії. Переймались також і питаннями миру на нашій рідній землі.

Така спільність поглядів, на нашу думку, додає впевненості щодо хороших перспектив майбутнього, загартовує і навіть зміцнює національну свідомість. Саме в цьому і полягає цінність цих зустрічей, які активізувались завдяки роботі ініціативного викладацького колективу та підтримуються керівництвом Мукачівського державного університету.

Студком факультету ЕУІ МДУ

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також