Студенти УУБА – КаУ обговорили "Участь Церкви у протидії епідемії туберкульозу"

7
0

30 листопада 2012 року в готелі «Дует плюс» м. Ужгород відбувся семінар-тренінг на тему «Участь Церкви у протидії епідемії туберкульозу».

З благословення ректора Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, Уповноваженого Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки професора, архімандрита Віктора (Бедь), за сприяння Високопреосвященнійшого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, до участі в семінарі були запрошені студенти 4 - 6 курсів академії і університету у супроводі помічника ректора з духовно-патріотичного виховання ієромонаха Ігоря  (Богдан) та керуючого прес-службою  УУБА-КаУ протоієрей Ігоря Ковальчука.

Мета  семінару: підвищення рівня знань священнослужителів та студентів-богословів щодо прояву туберкульозу як соціального захворювання; визначення шляхів взаємодії Церкви та державних установ щодо профілактики і лікуванні туберкульоз;  визначення форм профілактики роботи священнослужителів як безпосередньо в церковних приходах, так і поза їх межами.

Координаторами тренінгу виступили протоієрей Георгій Захарченко –благочинний храмових лікувальних закладів Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви, заслужений працівник охорони здоров’я з темою «Християнський погляд на хворобу та здоров’я. Християнська концепція відношення до хворого та до хвороби як світоглядна основа участі у загальнодержавній програмі протидії туберкульозу в Україні» та Любов Юріївна Марковцій – завідуюча інформаційно-аналітичним кабінетом обласного клінічного територіального медичного об’єднання «Фтизіатрія» з темою «Епідемічна ситуація по туберкульозу в Україні та Закарпатській області.

Огляд законодавства України у сфері боротьби туберкульозом. Загальні відомості про туберкульоз та шляхи його подолання. Поширення та ускладненні форми туберкульозу в окремих групах населення».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також