Студенти УжНУ напишуть до Вікіпедії понад сотню статей про Закарпаття

15
7

Усе відбуватиметься в рамках конкурсу «Пишемо про Закарпаття разом».

Як зазначив Мукачево.net старший викладач кафедри туризму УжНУ Олександр Коваль, працюватимуть у цьому напрямку 25 студентів кафедри туризму УжНУ.

«По 5 студентів з 5 курсів будуть відібрані для написання матеріалів. Зараз студенти вивчають умови конкурсу, вони будуть писати про соціально-культурне життя кожного з районів. Кожен отримає свої завдання, аби не було повторювання тем. У результаті до Вікіпедії має потрапити понад 100 матеріалів про Закарпаття» - прокоментував пан Коваль.

Нагадаємо, нещодавно виконавчий директор «Вікімедіа Україна» Юрій Пероганич разом з підприємцем Андрієм Балогою презентували спільний проект популяризації Закарпаття.

Виконавчий директор «Вікімедіа Україна» Юрій Пероганич покладає неабиякі надії на конкурс «Пишемо про Закарпаття разом», адже це перший регіональний проект такого типу, відтак є надія, що саме з Закарпаття візьмуть приклад й інші області.

Коментарі

С
саша

Молодь, дивіться ,щоб вами хтось не скористався.

9
999

У селах школярі поняття не мають де вони живуть?Які соціально-спортивно -культурні заклади у них є .,а студенти затюкані ВОЛОШИНИМ, вони не знають , що була ще маштабніша педагогіча програма.

*
***

Краще студентам почитати про європейців , дітей духовенства у Німеччині Маркса , Енгельса (смішно, але дуже цікаво) , як вони говорили про прогрес і соціально-культурний простір , а про ВОЛОШИНА все і так ясно( пролито молоду кров).Соціально - культурний простір знищується уже 20 років і більше.Їдальні студентські 4-и і більше, спортивні майдачики , басейни, кафе із сливками . все було , чит.зали, безцінна бібліотека- нема. А ВИ кажете СОЦІАЛЬНО- КУЛЬТУРНИЙ ПРОСТІР ! ДЕ?? ПАРКИ? де??Кругом кладбища і церкви...і тупо сидимо у комп"ютерах , моримося1

Б
Бойко

Там за правилами конкурсу треба багато статей написати щоб виграти. До того ж, поки студенти будуть думати, на їхню тему вже може створити хтось статтю. Тому ініціатива правильна, але не в рамках конкурсу.

ДП
до Пішта

Дмитро Дмитрович Данилюк, ото ви пишете? ах ви капосник такий!:) вже й туй нас дустаєте:) навчилистеся накуниць й ентернету мало, айно?:) но айбо дайте собі спокій з истерією, ми вже к програмування а й матан вчиме:) гуца-венелін вже не рок!:))))

П
Пішта

Найби студенти-історики дашто написали.Пуд керувництвом своїх прохвесору.Бо кіть звідаш їхніх старшокурсників про відомі особи з історії краю то за Волошина знавуть а про Едмунда Егана і нечули.Вулупить на тя окалі як баран ай ся чудує чи ти му правду кажеш ці лапшу на вуха вішаш.

ПБ
Пан Баклажан

Нарешті! Ще б хтось вчителів припахав, аби написали по статті про кожне село Закарпаття

Читайте також