Студенти УжНУ найкращі винахідники

9
0

В УжНУ найкращий результат серед вишів України, які беруть участь у конкурсі «Винахід року».

 

За інформацією сайту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України наприкінці березня завершився Всеукраїнський конкурс «Винахід–2011».  На засіданні Конкурсної комісії розглянуто результати роботи Експертної ради, проаналізовано підсумки конкурсу «Винахід–2011» та визначено переможців.
 
У 2011 році на конкурс подано 291 патент (у 2010 – 337), зокрема 114 винаходів та 177 корисних моделей. Варто зазначити, що 173 патенти (60% від загального обсягу) подано вищими навчальними закладами України.
 
Конкурсна комісія окремо відзначила активну та продуктивну винахідницьку роботу в Ужгородському національному університеті, який вже декілька років поспіль успішно бере участь в конкурсі та перемагає в кількох номінаціях одразу.
Конкурсна комісія звернулася до Державної служби інтелектуальної власності України з пропозицією нагородити УжНУ за найкращий результат серед вузів, які беруть участь у конкурсі «Винахід року».
 
Нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Винахід–2011» відбудеться 24 квітня ц. р. Під час урочистостей з нагоди святкування Міжнародного дня інтелектуальної власності.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також