Студенти УжНУ поїдуть у Дармштадт

10
0

Два роки тому була підписана угода про співпрацю між кафедрою соціології і соціальної роботи факультету суспільних наук УжНУ та їхніми колегами з факультету прикладних наук Дармштадтського університету.

 

«Шість років поспіль студенти-волонтери з кафедри соціології і соціальної роботи УжНУ беруть участь у роботі літніх таборів для дітей вразливих груп, які підтримуються Проектом ТАЧ.  Проект ТАЧ діє в рамках програми між містами-побратимами Ужгород-Корваліс, США і підтримує близько 350 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, юнаків, випускників інтернатних закладів та дітей і юнаків з обмеженими можливостями», - зі слів  Зіти Іштванівни.
 
 Програму літніх таборів для дітей започаткували вчителі Бонні Джексон, (Корвалліс, США) і Патріція Фалбуш (Дармштадт, Німеччина)  разом з Зітою Баторі-Тарці.
 
 У 2011 році науковці з Дармштадту виграли грант, у рамках якого до цього міста запрошені викладачі та студенти УжНУ для тижневої поїздки, яка триватиме з 29 квітня до  6 травня.
 
 До групи запрошених увійдуть 12 студентів кафедри соціології і соціальної роботи, які  працюють в якості волонтерів у різних проектах БФ "Проекта ТАЧ", та троє викладачів. Керівник групи  - доцент Зіта Баторі-Тарці, керівник БФ "Проекта ТАЧ", доцент кафедри соціології і соціальної роботи УжНУ.
 
 Супроводжуватимуть групу декан факультету доцент Юрій Остапець та завідувач кафедри педагогіки професор Володимир Староста, які збираються вивчити можливості налагодження обміну досвідом для студентів і викладачів інших кафедр факультету суспільних наук УжНУ.
 
 «Нас очікує знайомство з волонтерською практикою студентів Дармштадтського університету, знайомство з соціальними установами міста, системою освіти та підготовкою фахівців соціальної роботи, обмін позитивним досвідом  та налагодження зв'язків між іншими кафедрами  двох ВУЗів», - коментує майбутню поїдку Зіта Іштванівна. - «Звичайно, також очікуємо на цікаві зустрічі, дискусії, нові ідеї».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також