Студенти УжНУ вважають, що читати - це круто

6
0

Не зважаючи на те, що на дворі ХХІ століття, час електронних носіїв економії часу, студенти другого та третього курсу відділення журналістики популяризували книжку. Книжку не тільки як предмет для читання, але і як можливість спілкування з людьми.

 

Уперше на нашому факультеті  відбувся буккросинг під назвою «Читати – це круто!». Майданчиком для дійства був м’який куточок відпочинку. Та перед тим книжка завітала в кожну аудиторію, закликаючи прийти до неї  в гості. Досить цікавий піар-хід: троє студентів, один із яких був одягнутий у костюм книжки, заходили в аудиторію і запрошували на святкування. Виглядало дуже мило та весело, а головне інтригуюче.
 
 А далі відкриття свята, у якому взяли участь не тільки студенти, але й викладачі. Першим виступив декан факультету, професор Ю.М.Бідзіля. Він подякував студентам за їхню активність і представив видання, яке сам прочитав – «Середньовічна уява». А після впливових чоловіків виступили красиві дівчата, які показали, що можна виглядати модно й красиво ще й із книжкою в руках.
 
 Короткий екскурс в історію буккросингу провела Катерина Брижань. «Якщо у вас багато книжок, які ви давно прочитали, і вони просто стоять на полиці і припадають пилом, то обмін книжками саме для вас». Важливо зрозуміти, що ти не приходиш і забираєш книжку, а маєш «пустити її світом».
 
 Короткі та творчі мініатюри створили приємну атмосферу й викликали багато усмішок. Та пожвавлення публіки помітно відчулося під час творчого конкурсу. Треба було розповісти прислів’я або приказку про книжку. Переможниць обирали за гучністю оплесків. І хоч бажаючих було не зовсім багато, та все ж таки пролунали перли літератури.
 
Студенти вкотре спробували простою мовою популяризувати хороші речі. У цьому випадку – книжку. Хочеться відзначити, що більшість принесених видань, а їх виявилося чимало, були українською мовою. Тому, побувавши на такому дійстві, розумієш, що читати це не важко й не нудно, а справді «круто».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також