Студенти Виноградівського коледжу зустрічали весну

11
0

Затрималась на порозі Зимонька-зима. Проводжати її в далеку дорогу та зустрічати Весну-красну взялися студенти Виноградівського технологічного коледжу МДУ. Завітала на своє іменне свято із млинцями, сиром, маслом, калачами, та ще й варениками чарівна пані Масляна. Хоч погода і не посприяла, проте урочистості провели у залі, а не, як зазвичай, надворі навчального закладу.

– Вітаю всіх із традиційним святом Масляної, яку святкують цілий тиждень. Недарма у цей період прийнято пекти млинці, адже вони нагадують нам сонечко. Хоч зараз надворі зимно, та в нас на святі сонячний, веселий та піднесений настрій. Позаяк Масляна – це останній тиждень перед Великоднім постом, тож прийнято в цей період просити у близьких та рідних людей вибачення. Тож і я прошу пробачення в студентів, викладачів та всіх присутніх. І вас закликаю просити вибачення один в одного, – сказала, вітаючи юнь Виноградівщини та гостей свята директор коледжу Олена Бабинець.

– Я щиро дякую за те, що ви надали мені можливість побувати на цьму святі. Такі гарні столи, мені з кожного хочеться щось спробувати. У вас на Закарпатті дуже цікаві традиції та звичаї,  добрі, щирі та привітні люди. Я почерпнула для себе багато нового. Обов’язково розповідатиму про це у себе на батьківщині, – сказала волонтера «Корпусу Миру» із США Анну Ґосс.

Виступами гостей свято не обмежилося. Студенти повністю виправдали твердження про те, що вони – веселі та талановиті. Співали пісні Петро Гомбей, Олександр Росоха та Алла Сельона. Дівчата-україночки не лише запалили танц-пол, а й закружляли у танку на весь зал. А от млинці тут пекли тільки хлопці. А скільки адреналіну витратили під час конкурсів та естафет! Змагалися, хто швидше їсть млинці, навіть тещу в тачці катали на швидкість. Переможців конкурсів нагороджували …низанками бубликів.

За оригінальність, тематичність, ідейність, неповторний фруктовий дизайн, патріотичний та інтернаціональний підхід грамоту за перше місце та премію в сумі 400 грн. отримали студенти групи ОТ-31. Друге місце і 300 грн. за естетичність страв, гарний дизайн та сервірування дісталися групі ФК-11. Широкий асортимент та вишуканість страв  вподобали у групи ОТ-21, вони і посіли третє місце та отримали 200 грн. призових. По 100 гривень у якості заохочувального призу за «руйнування стереотипів» дісталися студентам груп ОР-11 та БМ-11.

А на завершення урочистостей на дворі спалили Маланку. Проте студенти ще довго не квапилися йти додому – вони влаштували собі запальні танці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також