Студенти ЗакДУ говорили про Велику Вітчизняну війну

10
0

З нагоди 65-річниці перемоги над фашистською Німеччиною в Закарпатському державному університеті відбулись наукові читання. 12 викладачів і студентів виступили перед глядацькою аудиторією з доповідями (7 хвилин) та повідомленнями (5 хвилин).

Олександр Богів розповідав про «Українське питання напередодні та в роки ІІ світової війни», Олеся Бенчак -«Радянсько-німецькі договори 1939 року та доля західноукраїнських земель», Наталія Руснак - «Німецький окупаційний режим на території України», Микола Сюсько – «Особливості розвитку української культури в роки Великої Вітчизняної війни», Андріана Гешур – «Вклад українського населення у перемогу над фашистською Німеччиною», Лілія Зозулинець - «Закарпаття у роки ІІ світової війни», Олександр Гріцу – «Діяльність Української греко-католицької церкви на західноукраїнських землях у роки ІІ світової війни», Антон Ярош – «Визволення українських земель від фашистсько-німецьких загарбників», Іван Полюжин, Володимир Проців, Юрій Проців – «Формування сучасних кордонів у роки ІІ світової війни: правовий аспект», Андрій Шехтер - «Вплив результатів ІІ світової війни на формування системи міжнародних відносин».

Після кожного виступу студенти відповідали на запитання учасників конференції. Кращих доповідачів було нагороджено грамотами Закарпатського державного університету.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також