Студенти ЗакДУ відвідали Словаччину (ФОТО)

1
0

Нові можливості і перспективи транскордонного співробітництва обговорювали експерти та студенти двох поріднених вишів – Закарпатського та Пряшівського університетів.

За сприяння Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень у м. Ужгороді та Словацької Асоціації Зовнішньої політики група студентів ЗакДУ побувала у Словаччині. Поїздка організована у рамках проекту «Відчиняємо двері для нових можливостей». Даний проект підтримується Урядом Словацької республіки.

Студенти мали зустрічі з провідними експертами Асоціації, прослухали лекції, взяли участь у семінарах-тренінгах з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, спільних шляхів співпраці у цьому напрямку.

Словаччина тут вже має конкретний досвід, оскільки є членом ЄС. Тому погляди їх молоді на ці процеси для наших студентів були цікавими і повчальними. Ми тільки стаємо на цей шлях. І, можливо, більше лише теоретично бачимо перспективу. Закріпити їх студентам-міжнародникам було дуже корисно. Вони обрали для себе цей фах з бажанням реалізувати себе у цій сфері. Формування європейського світогляду, знайомство із стандартами життя світової спільноти – запорука їх подальшої перспективної роботи.

Як відзначають організатори, такі обмінні поїздки відбуватимуся і в майбутньому.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також