Стихія на Закарпатті винищила урожаю майже на 10 млн грн

2
0

гроші на відновлення влада краю очікує отримати від уряду

За попередніми даними, збитки від стихії на Закарпатті в агропромисловому комплексі - 9,8 млн грн. У Берегівськму районі Закарпаття найбільше постраждав від негоди аграрний сектор, передусім виноградарство. Град знищив майже 570 га виноградників, а також посіви зернових на площі 1260 га, 84 га картоплі, 58 га садів. За попередніми підрахунками, збитки, завдані сільському господарству Берегівщини, оцінюються в 7,8 млн гривень. Гроші на відновлення знищеного агрокомплексу влада Закарпаття очікує отримати від уряду. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Голова Закарпатської ОДА.Олег Гаваші зазначив, що наразі на державному рівні не вирішено питання про компенсацію наслідків стихійного лиха, що сталося на Закарпатті 7 червня.

`На сьогодні комісіями проведені обстеження постраждалих об’єктів, сільськогосподарських угідь, складені відповідні акти, узагальнена інформація передана в міністерства - з надзвичайних ситуація та агропромислового розвитку, - зазначив керівник краю. - Облдержадміністрація звернулась листом до прем’єр-міністра України щодо вирішення питання по відшкодуванню цих збитків. Область також буде ініціювати перед МінАПК питання щодо відшкодуванню збитків сільгоспвиробникам краю`, - повідомив О. Гаваші.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також