Стихія не відступає: в одному із закарпатських сіл евакуйовано 146 осіб (ВІДЕО)

7
9

Про це звітують рятувальники станом на 17:00 суботи, 12 грудня, зауважуючи, що загалом наразі підтоплено 1987 га сільгоспугідь, 49 підвальних приміщень, зруйновано 2 автомобільні та 1 пішохідний мости місцевого значення.

Усі евакуйовані – це жителі одного закарпатського села Вільхівка, що на Іршавщині, яке затопила річка Боржава. Людей евакуювали на моторних човнах з 40 будинків.

Наразі в селі проводяться роботи по укріпленню правої дамби річки Боржава: вже укладено 350 мішків з піском протяжністю 200 м.

Зауважимо, що саме Іршавщина найбільше постраждала від паводку, який загострився цими днями на Закарпатті.

Коментарі

D
Dmytro

kritik +1 Тільки малоумні люди можуть писати, що вирубка лісів не має нічого спільного з паводками. Ось в пошуку задайте "Вагони з лісом у Чопі" https://www.google.com.ua/search?q=%D0%B2%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D0%B7+%D0%BB%D1%96%D1%81%D0%BE%D0%BC+%D1%83+%D0%A7%D0%BE%D0%BF%D1%96&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjR5NfKiZTYAhVrJ5oKHQruDmoQsAQIJQ&biw=1919&bih=994&dpr=2 Як така кількість вирубаного лісу може не впливати на паводки? Мовчіть, та й будете упозірувати май розумнішими гі сь те є на ділі. Тих кого затопило - так вам і треба! Я би вам ниякі компенсації не дав! Дав би м вам саженці веснов і дозвол спускати колеса лісовозам у свому селови!

K
kritik

До двом нижеотписавшимся: Дітина ти необразована. Якщо порівняти потрібляння Закарпатського населення і експорт з-закордон, то це можна порівняти 10 до 90% лісу. Далі останнім часом пішли масові вирубки і ми почали відчувати паводки кінець 2016 року, лютий 2017 року і тепер. І чим далі тим гірше. Далі - одне дерево потрібляє в себе н-ну кількість літрів води, нехай мін. 50-100 літрів. Із 10000 дерев є до міліона літрів води. І з кожним роком кількість лишньої води збільшується і нема куда діватися. Хто починає страдати? В першу чергу низько населені міста. То шо Італію топить, то ти не прирівнюё пишні гори Карпат із скалистими горами Італії і із сейсмічно активною зоною території.

М
Марк

Оператор коль селфі)). Кому треба той паводок кіть мош знімати себе любимого

Е
еко

"в одному із сіл"- єдна баба казала, на єднів улици, єден чоловік, шо жиє в єдному селі

Д7
добре 777

а німці, італьянці, тоже ліс вирубали? Їх то чом топить?

7
777

раньше рубали но і садили нові а зараз лиш рубають ешелонами а садять новий ліс - 0!!! вот і маєме результат

ДН
двом нижеотписавшимся

ви хлопи шалені, нерозумні діти, подумайте коли не було газу, електрики, скільки Закарпаття потребляло дров? а ще сплавляли по річках, то ресурс відновлюваний,і вирубувати обовязково, другой діло що за річками, потічками, мае кось позерати, Е такі люди і у нас, вони дустають непогані зарплати, премії, і пишут всякі бумажки, Дозволяют гідроелектростанції, но проінспектувати потічок і розчистити то нецікаво,Ескаватори простоюють, соляра ся списуе,люди у маслі ся купают,.фірма Водогосподарство Зак. обл.

K
kritik

Іще хай рік порубають ліс, і Закарпаття взагалі опиниться під водою. Це вже техногенна катастрофа.

7
77

115-летний бук потребляет - около 250 литров воды в сутки, а гектар букового насаждения того же возраста в период вегетации - около 40000 гектолитров, что приблизительно соответствует половинному количеству ежегодно ниспадающей в Германии атмосферной влаги. Вековой дуб — более 600 литров. Вполне естественно, что после вырубки лесов закарпатье будет топить

Читайте також