Сучасні технології наступають: На Рахівщині запрацював перший електропастух (ВІДЕО)

5
2

Це перший електропастух, який передано територіальним громадам на території Карпатського біосферного заповідника.

Мова йде про спеціальні електричні огорожі довкола місць перебування або випасання свійських тварин. Їх встановлюють для уникнення конфліктних ситуацій між людиною і великими хижими ссавцями. Саме ці тварини, в першу чергу вовки й ведмеді, завдають найбільші збитки гуцулам, особливо в період випасання худоби на полонинах, де вберегти її доволі складно.

Електропастухи — це дієвий засіб, перевірений протягом тривалого часу у багатьох регіонах світу, де збереглися великі хижаки. Саме вони дозволяють за умов умілого використання звести конфліктні ситуації практично нанівець, розповідають у Карпатському біосферному заповіднику.

Першого електропастуха придбали за кошти міжнародного проєкту «Відкриті кордони для ведмедів в Румунських та Українських Карпатах», та урочисто передали представникам Ясінянської територіальної громади на території полонини Сирилівка, що знаходиться в межах Карпатського біосферного заповідника.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ф
фантастика

Сі сучасні технології уже більше як 20 років використовують і в Україні в тоже. Ганьба писати такі новини.

Р
ром

яа колись у сій державі щороку відкривалися десятки нових високотехнологічних заводів - тепер навіть радуємеся електропастухам.

Читайте також