Суд відмовився відпустити Луценка

5
2

Апеляційний суд Чернігівської області відмовився задовольнити касаційну скаргу екс-міністра МВС Юрія Луценка й за станом здоров’я відпустити його на волю. Відповідно до рішення суду, він продовжуватиме відбувати покарання в Менській колонії.

"Суд бере до уваги відмову Луценка від лікування в Бучанській тюрмі. Колегія не знайшла підстав для задоволення касаційної скарги Юрія Луценка. Апеляцію залишити без задоволення", – таке рішення оприлюднила колегія суддів після того, як  розглянула скаргу захисників екс-міністра МВС на відмову у звільненні Юрія Луценка від відбування кримінального покарання за станом здоров’я.

Про це повідомила кореспондент телеканалу ТВі, яка перебуває в залі суду.

Сьогодні в суді Луценко заявив, що хворіє ще з серпня 2011 року.

"У квітні 2011 року, після 32 днів голодування, мене відправили в камеру, де я втрачав свідомість, де загострювалися проблеми з печінкою тощо. Чотири місяці я просив провести обстеження, не говорячи про лікування. Початкову стадію цирозу, портальну гіпертензію ніхто ніколи не спростовував після того", – заявив він.

"У Менській колонії лікування мені не надавали і не пропонували. Лікування печінки потребує щонайменше півроку, а в нас так довго не дозволять лежати в клініці. У мене є підозра на внутрішню кровотечу, але реакції немає. Лікувати печінку у в'язниці немає можливості", – додав екс-міністр.

Окрім того, адвокати стверджують, що, відповідно до постанови Європейського суду з прав людини, Юрій Луценко більш ніж 500 днів незаконно перебував під вартою.

Нагадаємо, 27 грудня минулого року суддя Менського районного суду Чернігівської області виніс рішення про відмову у звільненні Луценка в порядку ст. 84 КК України та ст. 537 і 539 КПК України (за станом здоров’я). Захисники Луценка подали скаргу на таке рішення суду.

Напередодні сьогоднішнього засідання Апеляційного суду Юрій Луценко звернувся до керівництва Менської колонії з вимогою особисто бути присутнім на розгляді касації та доставити його в залу суду.

Коментарі

В
вася

Луценку місце у психлікарні, а не в тюрмі. До речі, в цій публікації не згадується той факт, що Луценко обзивав суддю під час процесу.

1
11111111111111

это уже не смешно................. (((((((

Читайте також