Суд відпустив закарпатських свободівців, затриманих за підпал угорського монумента

11
10

21 лютого Воловецький районний суд Закарпатської області ухвалив рішення звільнити з-під варти голову Закарпатської обласної організації ВО «Свобода» Олега Куцина, його заступника Руслана Поливка та голову Ужгородської міської організації ВО «Свобода» Томаша Лелекача. Про це повідомила прес-служба ВО «Свобода».

Як повідомив голова Закарпатської обласної організації ВО «Свобода» Олег Куцин, представники МВС під час затримання вели себе брутально та відмовили свободівцям у праві на адвокатський захист. Після того як Олег Куцин відмовився давати свідчення без адвоката, його перевезли у Сваляву, де дві доби утримували у камері з кримінальними злочинцями. Голові Закарпатської «Свободи» за весь час перебування не давали харчів та води.

Свободівцям також пред’явили звинувачення за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України «Хуліганство», тобто «грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинене групою осіб, яка передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років» за підпал угорського імперського монумента на Верецькому перевалі. Свободівців будь-якої миті можуть повторно заарештувати за цим звинуваченням.

Суд ще вирішить чи можливо трактувати дії свободівців як явну неповагу до суспільства, що супроводжувалася особливою зухвалістю та цинізмом.

Коментарі

У
Унгварец

"Свобода" издевается над монументом не первый раз, самое время суду показать хулиганам на место (на нарах). И давно уже пора дать юридическую оценку высказыванием главарей "свободы", статью за разжигание межнациональной розни не отменили. Верховинец, похоже, не знает смысла слова "толерантность", потому что поджог памятника толерантным по определение быть не может. А "толерантна свідомість" - это анекдот такой, да? Нижньоворітець, кто отстаивает интересы национальных меньшинст кроме их самих? Если бы венгры не отстаивали своих прав, то на Закарпатье бы уже все венгерские школы закрыли бы. А если права украинцев по Вашему мнению только "свобода" может зашитить, то страшно за будушее страны, правда. Партайгеноссе из НСДАП тоже так начинали.

R
Rusin

Свободу треба заборонити. Геть фашистів бандерівців із Закарпаття. Бігом до себе у позорну галичину і себе там спаліть пси нацистські.

A
Ablak

Надеюсь, этот Куцин потерял там свою девственность

Н
Нижньоворітець

в Україні інтереси всіх відстоюються-росіян, угорців, євреїв... не відстоюються права лише українців. не з усіма методами боротьби згоден які веде Свобода, але альтернативи їй не бачу, буду за них голосувати

М
Мукачівец

Який Ленін, який Сталін? Люди, ви хворі на голову! Тепер всім заправляють гроші.

WI
Wasserman Izhak

Свободівці борються за права народу, і кедь влада бореся із ними, то вказує што она (влада) продовжує діло Сталіна і Леніна по знищенню української національної ідеї.

М
Мукачівец

Пан Верховин, давайте свободівці підуть вам додому налють бензину і підпалють хату тіки за то шо ви наприклад, угорець? Це фашисти-бендерівці!

В
Верховин

Восени на місцевих виборах свободівці мали підтримку 2% виборців. Влада тупими методами боротьби з ними (замість того, щоб "покращити життя вже сьогодні для людей") підніме рейтинг "Свободи" в області у кілька разів. А найголовніше, що в таких конфліктах зростає національна свідомість толерантних закарпатців, і вони точно голосуватимуть за націонал-патріотів.

В
Володя

Що означає імперський? Хто пише такі коментарі, чого не підписує автор? Свободівці просто не мають в Закарпатті ніякої підтримки, а з такими методами хотять заробити політичні дивиденти.

I
Istvan

Это минимум.

Читайте також