Суд виніс вирок експосадовцю Закарпатської ОДА, який "заробив" майже мільйон на будівництві школи

23
0

Колишнього керівника одного з управлінь Закарпатської ОДА та директора приватної будівельної компанії засуджено за заволодіння бюджетними коштами при будівництві школи.

Як повідомляють в пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури, при будівництві школи у с. Кваси Рахівського району колишній посадовець Закарпатської ОДА та підрядник штучно завищили обсяги та вартість робіт. Підрядник, знаючи, що частина робіт взагалі не виконана, подав до структурного підрозділу ОДА акти про їх повне завершення, які своїм підписом і печаткою засвідчив його спільник – посадовець облдержадміністрації.

Як наслідок – особи незаконно заволоділи майже 800 тис. грн, виділеними з обласного бюджету. Для їх відшкодування підрядним товариством прокуратура заявила позов, наразі він перебуває на розгляді в Господарському суді Закарпатської області.

Відтак, суд призначив їм покарання – 7 років ув’язнення з конфіскацією усього належного майна та позбавленням права обіймати посади, пов’язані з реалізацією адміністративно-господарських або адміністративно-розпорядчих функцій протягом 3 років. Набрання вироком законної сили очікується.

Дивіться також: Аварійні будиночки та вуличні туалети: Як 500 дітей з Квасів вчаться у школі з минулого століття.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також