Суд заборонив «Закарпатгазу» відключати газ обласній лікарні

8
0

оскільки лікарня боргів не має

Господарський суд Закарпатської області підписав ухвалу, якою заборонив підприємству ВАТ «Закарпатгаз» припиняти газопостачання до обласної клінічної лікарні. Про це сьогодні, 19 червня, власкорові ЗІКу повідомив головний лікар закладу Юрій Яцина.

За тепло та гарячу воду лікарня, за словами Юрія Яцини, розраховується вчасно. Натомість «Закарпатгазу» боргує КП «Уж-тепло» (розрахунки за тепло склали лише близько 14 %), через що газовики намагалися відключити від газу котельню, яка подає гарячу воду лікарні.

Наразі керівництво лікарні розпочало організаційну роботу з переведення котельні на власний баланс, щоб уникнути таких ситуацій на майбутнє.

Як раніше повідомляв ЗІК, 17 червня ВАТ «Закарпатгаз» оголосив про намір відключити котельню КП «Уж-тепло» по вул. Капушанській, яка обслуговує Закарпатську обласну клінічну лікарню. Про це власкорові ЗІКу повідомив головний інженер Ужгородського правління ВАТ «Закарпатгаз» Михайло Карбованець.

Михайло Карбованець пояснив, що відповідне доручення підприємство отримало від НАК «Нафтогаз України», яка (відповідно до «Порядку пооб’єктного припинення (обмеження) газопостачання споживачам, крім населення», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.12.06 №1687) вимагає попередити та відключити від газопостачання підприємство-боржник КП «Уж-тепло». Воно заборгувало за природний газ з пломбуванням вхідної запірної арматури близько 16 млн 690 тис. грн.

Михайло Карбованець повідомив, що відновлення газопостачання КП «Уж-тепло» відбудеться тільки у тому випадку, коли повністю буде погашена заборгованість.

Щодо ситуації з газопостачанням обласної лікарні, ВАТ «Закарпатгаз» звернувся до Закарпатської облдержадміністрації з такими пропозиціями: укласти договір на газопостачання котельні обласної лікарні між КП «Уж-тепло» та ДК «Газ України» на період травень-жовтень 2009 року з відповідним виділенням лімітів природного газу; перевести котельні обласної лікарні на індивідуальне опалення природним газом шляхом передачі з балансу КП «Уж-тепло» на баланс обласної лікарні та укладенням договору на постачання газу для бюджетних установ із ВАТ «Закарпатгаз»; перевести котельні обласної лікарні на інші види палива.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також