Суд задовільнив адмінпозов Мукачівської міськради про закриття провадження у справі ПТУ

9
4

Рішення було прийняте сьогодні Мукачівським міськрайонним судом Закарпатської області.

Мова йде про "Адміністративний позов про визнання дій та бездіяльності державного виконавця протиправними та зобов'язання про вчинення дій", який  був поданий Мукачівською міською радою до Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області.

Вказаний позов органу місцевого самоврядування був обгрунтований тим, що Мукачівська міська рада виконала резолютивну частину  постанови Львівського апеляційного адміністративного суду  в повному обсязі та у встановлені строки і, згідно чинного законодавства, повідомила керівника відділу примусового виконання рішень управління ДВС Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області В.В.Линнік  про повне виконання Постанови суду та надала підтверджуючі тому документи для перевірки та закінчення виконавчого провадження.

Однак, виконавча служба протягом встановленого періоду так і не повідомила  орган місцевого самоврядування про закінчення відповідного провадження, через що міськрада звернулась до суду.

Мукачівський міськрайонний суд прийняв рішення зобов'язати виконавчу службу винести Постанову про закінчення виконавчого провадження з виконання виконавчого листа № 876/3371/16 у зв’язку з повним фактичним виконанням Мукачівською міською радою Закарпатської області рішення суду.

– Суди щодо фінансування профтехосвіти в Мукачеві тривають досі. Сьогодні ми виграли один з них. Уявіть, нам довелося у суді доводи те, що ми у повному обсязі виконали рішення іншого суду – Львівського апеляційного, – прокоментував міський голова Андрій Балога. – Той нещодавно зобов’язав нас профінансувати у повному обсязі профтехосвіту Мукачева. Ми як законослухняні громадяни зробили це, надали виконавчій службі усі підтверджуючі документи. Однак там відмовлялися досі закрити провадження проти Мукачева. Працівники виконавчої відверто зізнаються, що це пряма вказівка губернатора.

– У когось ще залишися сумніви, що усі ці суди щодо фінансування ПТНЗ – це розправа над політичними опонентами? У мене вже давно ні. Столичні посадовці хизуються, що проводять децентралізацію в країні. А на місцях насправді – це брутальна війна проти місцевого самоврядування, – підсумував мер Мукачева.

Коментарі

Е
Ендрю

Жирні київські депутати і дармоїди-бюджетники будуть мені розказувати куди мені витрачати сплачені мною добросовістно податки?

1
123

Типирь ПТУ буде мати задержку у зарплаті на 10 днів як і школи города. ПОКРАЩЕННЯ!

Р
Руснак

До 111.Тебе забыли зазвідати. Поміняй нік на 666, то боде отражати твоє єство!

1
111

Но накінець дойшло до міськ ради шо за пту все ж таки треба платити.

Читайте також