Суд зняв усі звинувачення

16
0

з ВАТ "Закарпатгаз"

Суд скасував поста-нову Генеральної прокура-тури про порушення кримінальної справи щодо посадових осіб ВАТ “Волиньгаз”, ВАТ “Закарпатгаз”, ВАТ “Львівгаз”, ВАТ “Івано-Франківськгаз”, ВАТ “Чернівцігаз”.

Про це повідомив у пресрелізі виконавчий директор Всеукраїнської асоціації обласних газорозподільних компаній Василь Марчук.

Постановою від 2 лютого 2007 р. Печерський суд м. Києва, розглянувши скаргу зазначених підприємств із газопостачання й газифікації та їхніх захисників і визнав постанову Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи незаконною та скасував її. Зокрема, постановою заступника Генпрокурора стверджувалося, що більша частина перерахованих облгазами коштів у розмірі 410 млн. грн. підрядникам ПП “Промбуддеталь”, ТОВ “ Сб-Індустрія” і ТОВ “Будпрофсервіс” у ході проведених фінансових операцій були переведені ТОВ “Станіславська торговельна компанія” ніби з метою їхнього заволодіння й були використані не за призначенням. Однак, як встановив суд, з матеріалів кримінальної справи й письмових доказів, поданих захисниками, встановлено протилежне. Зокрема, підрядникам, які збиралися придбати труби для газифікації в ТОВ “Станіславська торговельна компанія”, були повернуті кошти в повному обсязі у зв’язку з тим, що ТОВ “СТК” не могла поставити їм труби за раніше визначеними граничними цінами через зміну цінової ситуації на ринку. Таким чином, на момент порушення кримінальної справи були відсутні які-небудь дані про заволодіння ТОВ “Станіславська торговельна компанія” коштами з метою їхнього присвоєння або розтрати на інші цілі, як це зазначено в постанові прокуратури.

Суд також встановив, що факт здійснення газифікації населених пунктів, повнота виконаних робіт і оплачених коштів, а також належне виконання відкритими акціонерними товариствами з газопостачання й газифікації своїх зобов’язань підтверджується довідками зустрічних перевірок (ревізій) щодо діяльності облгазів із ДК “Укртрансгаз” щодо виконання договорів-доручень, проведених Контрольно-ревізійними управліннями на місцях.

РІО

Ужгород нет

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також