Суддя із Закарпаття очолив Касаційний кримінальний суд

98
2

Після двох спроб та 4 турів голосування судді Касаційного кримінального суду спромоглися визначитися із новим головою суду.

Як повідомляє "Закон і Бізнес" головою Касаційного кримінального суду строком на 4 роки обрано Олександра Марчука. За нього проголосували 19 суддів із 29 присутніх.

Спочатку за цю посаду змагалися троє суддів — Олександр Ємець, Олександр Марчук та Надія Стефанів. Однак жоден з них і після переголосування не здобув підтримку мінімум 16 колег, що було необхідно для обрання на посаду. При цьому найбільше голосів (14) отримав Олександр Марчук.

Тоді відбулося повторне висування кандидатів, яких виявилося вже 4 — додався Василь Бородій. Він і вийшов у другий тур разом із Олександром Марчуком, але набрав стільки ж голосів, як і у першому турі — 6. Ще 4 судді не підтримали жодного кандидата. Таким чином, головою став саме Олександр Марчук.

Довідково. Олександр Марчук у 1998 році закінчив Національну академію внутрішніх справ України. У 2002-му призначений суддею Великоберезнянського районного суду Закарпатської області. У 2006 році переведений до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області.

У 2008-му обраний суддею Апеляційного суду Закарпатської області. У 2017-му призначений суддею Касаційного кримінального суду.

Зазначимо, що Касаційний кримінальний суд — один із чотирьох касаційних судів у складі Верховного Суду, що переглядає у касаційному порядку судові рішення в кримінальних провадженнях в Україні.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Х
хабарник

slava new khabarnykam

Р
Росвигово

Годинка фоса

Читайте також