Судова реформа гарантує українським суддям зарплату у 300 тисяч гривень

4
5

Мова йде про зарплату суддів Верховного суду України.

"75 мінімальних зарплат – це оклад судді Верховного суду. Це 120 тисяч гривень. Додайте три надбавки - за вислугу років, за вчений ступінь і за роботу з таємними документами. Разом це 250 тисяч гривень. В Києві ще й регіональний коефіцієнт. Тобто всього 315 тисяч гривень", - підрахував нардеп Віктор Пинзеник.

Тепер в українських судах буде єдина судова практика, щоби громадяни не бігали з однією справою по різних судах, шукаючи, де їм винесуть найвигідніше рішення. Від Верховного суду залишиться сама назва, всіх суддів звільнять, а нових наберуть за конкурсом. Нових чесних суддів братимуть на високі зарплати – від 35 до 70 мінімальних окладів.

Тобто ціна суддівської праці стартуватиме від 50 тисяч гривень. Плюс різноманітні надбавки.

Більш детально про це - у спеціальному сюжеті ТСН.

Коментарі

ДМ
дід Михайло

300 000тис., а нам пненсії 1200. Краще їх перебити, перевішати та встановити нові славяно-арійські, а не жидівські закони.

Г
Гафія

Да 300 тисяч!!! Але спочатку всіх звільнять і приймать нових - розумних, досвідчених з досвідом! А зарплата стане для простого судді 40 тисяч, а тепер 10 тисяч!! Раніше долар був по 8, а тепер 26!!!! Даже все просто! А пенсії для стариків, чому не піднімуть, чому мовчать!?!?

Д
до

За што? Мало шо взятки беруть, та щи такі платні!!!!А Каменському Сергію тоже подоймуть? Шоб він ЗДОХ!!!!

С
суддя

Могли дати бульше.

В
Володимир

То Піпець! Вчителі й лікарі, можете спокійно здихати

Читайте також