Суди по ужгородському «Гранду» плануються у вересні

4
0

А учнів вже розподілили по інших школах

Інноваційному навчальному закладу НВК «Гранд» в Ужгороді, схоже, таки кінець – рішення сесії міської ради про його реорганізацію оскаржили в суді, але післязавтра початок нового навчального року і діти підуть до інших шкіл. Їх перевели в гімназію, ліцей, ЗОШ №5 та інші, найменша кількість, стверджує колишній директор НВК Людмила Букрєєва, пішла до новоствореного «Ерудиту»,який працюватиме на базі ЗОШ №12.

Букрєєва, а також батьківський комітет «Гранду» звернулися до суду, але розгляд позовів планується тільки у вересні. Людмила Олександрівна переконана, що рішення буде на користь захисників НВК, але вона директором навчального закладу не буде – бо це означатиме, що міське управління освіти та мерія цькуватимуть його постійними перевірками, скандалами.

До речі, міністр освіти Станіслав Ніколаєнко, перебуваючи тиждень тому в Ужгороді, наголосив, що вирішення долі комунальних закладів освіти – виключно справа місцевих органів влади. Особисто він про ситуацію з ужгородським НВК «Гранд» нічого не знає, але готовий виступити арбітром за наслідками перевірки, яку проведе комісія, якщо відповідне прохання надійде до Міносвіти.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також