Сухі лілії розцвіли біля ікони Богородиці

58
0

у Мукачеві

Це, без перебільшення диво, має місце на Червоній Горі у церкві `Усіх скорботних Радість` в Мукачеві.


Саме там знаходиться чудотворна ікона Богородиці з однойменною назвою, котру свого часу подарував для карпатського храму нині вже покійний протоієрей Василій Єрмаков із Санкт-Петербурга.



Через кілька днів після того як привезли ікону Божої Матері, було перше диво – стрілки годинника на якийсь час стали ходити... у зворотньому напрямку.



На Великдень було зрізано кілька лілій, котрі поставили в кіот чудотворної ікони Божої Матері. За деякими переказали лілії вважаються квітами Богородиці. Після свята квіти засохли. Та вже за 10-15 днів прихожани стали помічати, що лілії дали паростки і знову зазеленіли. А, згодом квіти зацвіли.



Зрештою, це не єдине диво на цьому благодійному місці. Ще у жовтні минулого року після пожежі, котра виникла у новобудові, замироточила стіна у вівтарі. Спочатку капельки мира з`явилися на лику Божої Матері, далі стала мироточити ікона Спасителя, а потім – Івана Предтечі.



Настоятель храму протоієрей Микола Рішко вважає ці дива добрим знаком. Такі явища трапляються дуже рідко. Так, стіна мироточить лише в Єрусалимському храмі, а сухі квіти розцвіли у селі Кулевча Одеської області.



Здається ці Божі знаки для всіх нас: хто час від часу потопає в буденній рутині сірої буденності. Може і наші душі, котрі засохли від байдужості, лицемірства, також оживуть.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також