Сумка-кобура: що це таке, навіщо потрібна, як вибрати

25
0

Назва цієї сумки говорить сама за себе, пояснюючи призначення. Тим не менш, вона може використовуватися не тільки для носіння зброї, але і в якості стильного і практичного аксесуара як для чоловіка, так і для жінки.

Ринок пропонує великий вибір виробів, але класичні варіанти підходять не кожному. Сумка-кобура - відмінне рішення для тих, хто хоче виділитися з натовпу без шкоди для функціональності.

Опис і переваги

Класична сумка-кобура - виріб невеликих розмірів, відмінна риса якого полягає в способі носіння. Такий аксесуар носиться, щільно прилягаючи до тіла. Він може стати частиною образу, підкреслюючи стиль, але при цьому не виділяючись.

Переваги, якими володіє сумка кобура:

  • Зручність. При носінні аксесуар не сковує рухи, руки залишаються вільними. Виріб можна носити як поверх одягу, так і під нею.
  • Практичність. Використання сумки-кобури дозволяє убезпечити цінні речі. Гроші, документи, електронні пристрої - чим ближче вони до тіла, тим нижча ймовірність, що їх зможе викрасти злочинець. Цей момент особливо важливий для тих, хто багато подорожує, часто буває в людних місцях або користується громадським транспортом.
  • Функціональність. У більшості сучасних моделей передбачається безліч кишеньок для дрібниць. Їх можна використовувати для портмоне, документів, ключів, навушників і інших речей. У спортивних кобурах є також невеликі відділення для пляшок з водою.
  • Вартість. Більшість моделей характеризуються ціновою доступністю. Якщо ви цінуєте дизайнерські речі, цілком можна знайти і більш дорогий варіант.

Потрібно враховувати, що постійний контакт аксесуара з тілом може привести до його передчасного зносу. Тому краще віддавати перевагу сумкам, виготовленим з щільних матеріалів. Якщо аксесуар використовується для прихованого носіння зброї, він забезпечить збереження пістолета і боєприпасів. Завдяки прилягання до тіла доступ сторонніх до речей виключається.

Критерії вибору

Параметри, на які слід уважно дивитися при покупці:

  • Спосіб носіння. Можна виділити кілька типів: плечовий варіант (в пахви), поясний, а також барсетка.
  • Матеріал виготовлення. Для виробництва може використовуватися різна сировина, від цього залежить вартість виробу. Наприклад, шкіряні аксесуари вважаються найдорожчими, при цьому вони виглядають естетично і досить практичні. Шкіра не так сильно зношується, але на сильному морозі може потріскатися. Кожзам - більш доступний варіант. Вироби, виконані з щільного текстилю, відносяться до категорії бюджетних. Такі сумки невибагливі в догляді, характеризуються високою міцністю.
  • Універсальність. Якщо аксесуар буде використовуватися для носіння зброї, найімовірніше, він підійде під розміри пістолета. Але потрібно враховувати, особливо якщо виріб купується в інтернеті, що є моделі, розроблені під певний зброю.
  • Додаткові відділи. У більшості сучасних моделей передбачаються приховані кишеньки. У них можна носити як боєприпаси, так і різні дрібниці. Не завжди чим більше відділів, тим краще.
  • Колір. Світлі тони менш популярні для таких аксесуарів. Більш практичні приглушені, чорні і камуфляжні відтінки.
  • Миттєвий доступ. Цей момент особливо важливий, якщо виріб буде використовуватися для носіння зброї.

Лаконічні темні тони рекомендується вибирати для повсякденного застосування. Вони не так швидко забруднюються, можуть використовуватися з класичними костюмами. Деякі моделі характеризуються помітними квітами і яскравими додатковими елементами. Такий аксесуар може урізноманітнити спортивний образ.

При виборі вироби рекомендуємо враховувати якість. Уважно огляньте сумку-кобуру, щоб переконатися у відсутності дефектів. Шви повинні бути акуратними, а фурнітура - справною. Також перевірте можливість регулювання ременів. Від усіх цих дрібниць залежить зручність використання.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також