Супермаркети Tesco в Угорщині на вихідних не працюватимуть через страйк

9
0

У п'ятницю і суботу триватиме загальнонаціональний страйк працівників мережі супермаркетів Tesco в Угорщині.

Профспілки домовилися про страйк ще у кінці серпня, якщо керівництво мережі не піде на зустріч працюючим. Основою конфлікту є категорична відмова підвищувати заробітну плату цього року. Також не було чіткої відповіді щодо можливих масових звільнень.

Натомість керівництво Tesco-Global Zrt. вирішило створити спеціальні контролюючі групи для перевірки та аналізу роботи супермаркетів. Профсоюзи вирішили, що це прямий шантаж і прийняли рішення про страйк. Перший етап страйку відбудеться у п'ятницю 8 вересня з 16 до 24 години і в суботу 9 вересня з 10 до 24 години.

Голова страйкового комітету Золташ Коршоі каже, що з керівництвом Tesco намагалися домовитися, але результату не досягнуто жодного. - Тому ми робимо все по закону, а не через помсту, - каже він.

Страйкарі вимагають підвищення заробітної плати на 25% - до середнього рівня у 200.000 форинтів та збільшення працюючого персоналу на 15%. У Tesco вже підрахували, що ці вимоги неможливо здійснити, адже вони потребують додатково 14 мільярдів форинтів.

Дивіться також: Масовий страйк на заводі Volkswagen у Братиславі: усі подробиці

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також