Супрун підтримала петицію про "легалайз" медичної марихуани

14
14

Про це вона написала у себе на сторінці у Фейсбук та пояснила чому саме, і як таке рішення принесе користь.

Зазначимо, днями на сайті Верховної Ради з'явилась петиція з вимогою внести зміни у законодавство України, аби дозволити використавння канабісу у медичних та наукових цілях.

Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун відреагувала на цю петицію та сама закликала її підтримати. За її словами медичний канабіс допомагає полегшити страждання пацієнтів та нормалізувати самопочуття при низці тяжких захворювань і станів. Тому використовувати його у медицині, звісно з певними застереженнями, нормальна світова практика.

Супрун додає, що використання канабісу допомогло би майже 2 мільйонам громадян, які страждають від хронічного болю та інших розладів.

Далі, у своєму дописі міністр доводить світову практику використання медичного канабісу, і в яких випадках його використовують.

“Медичний канабіс застосовують, зокрема, при хворобі Альцгеймера, онкохворобах (головною цінністю медичного канабісу є паліативна допомога онкохворим), при хронічному болю та множинному склерозі. Є низка робіт, що вивчали ефективність медичного канабісу в разі тривожності, порушення сну, покращення апетиту в ВІЛ-інфікованих людей, депресії”, - написала Супрун.

Саме через ці доводи Уляна Супрун закликає підтримати вищезгадану петицію.

"Доступ пацієнтів до препаратів на основі канабісу — це реалізація їхнього права на медичну допомогу. Важливо підтримати легалізацію застосування медичного канабісу в наукових цілях та медицині.", - написала Уляна Супрун.

Нагадаємо, нещодавно Уляна Супрун відвідувала Закарпаття, а саме Ужгород та Мукачево.

Коментарі

М
Марііванівцям

Типирь порядний челянник, ги наш Васька туйка, який сам не файкоче, не годен спокійно вулицьов пройти - йдуть марги і открито траву курять. На зауваження ош не курити на авто-остановці - по закону 6м радіус - зачинать "free country!" Тобто де хочу там, перебачьте, какаю!

М
Марііванівцям

А тепер Вам дашто, як то ся робило "за водов": Так само були голоси "хворим треба, на ся не мучать". Там поліцаі самі вже руками розводили "нич не гонні сьме вже робити, бо мафія форєва". Даякі доктори-ліваки тож саме - дайте ім свободу. Добре, дозволили! За років 5 усякий сирохман, як му ся захотіло, прийде до дохтора "уписуй ми!!" Бо десь там ми свербить, ай спати не годен ім... Попробує дохтор не уписати! - на суд через "лівозахисників"! За пару років тих шишок йому вже замало! Героін з вулиці давай! Або ще якусь паскудь. Пропала підпільна торгівля - нє!! Менше шприців по парках, у провулку за рогом? Та де?! Теперь даякі батьки кажуть "дохтори винні - нашо такоє сильноє і так легко уписували?! Пак що псля того? Прийняли закон про "розважальну мар-х-ну"!

Т
Троцкій

Федя правий. У Голандії найнижчий рівень злочинів у світі. Дівки без проблем, дашо легально курнув, веселий ходиш, життям задоволений, пригод не шукаєш.

Ф
Федя

А ще легализуйте проституцию, зброю і т.д. шоб ментам нічого було кришувати і тоді реформа поліції почне діяти

В
Васька

Сам не курю канабіс, але петицію в день заявки підтримав... Майте на увазі, даже коли закон почнуть розробл_яти, пройде не один рік поки все почне працювати...

Т
Троцкій

Щоб ви всі знали, канабіс відноситься до легких наркотиків до яких не відбувається звикання. До важких наркотиків відноситься ВОДКА, яка провокує звикання і ломку(біла гарячка), алкомаркети якої через кожні 300 метрів.

9
911

Давно пора (Сам не курю и не буду) Надо выводить этот бизняк из тени

М
Мишо

?????? ну хоч якись реформи почалися в Украини!!!

У
українець

петухевропа!!!то хворим!!!!не ліпше найся мучауть?!!!

Г
Гейропа

Но типирь наркомани будуть раді

В
Віа

Супрун мій президент

Б
Бррр

В аптеке будет стоять на полочке возле сушёной ромашки, грудной збор, канабис шишки ... И цену поставьте до 20грн.

В
Вася

Вот це розумно

Т
Троцкій

Знімаю капелюха перед Супрун.

Читайте також