Суші та правильне харчування - як це поєднати?

31
0

Правильно підібраний раціон харчування допомагає зміцнити загальне здоров’я та є чудовою профілактикою захворювань серцево-судинної, ендокринної, травної систем.

Правильне харчування насамперед передбачає вживання у їжу продуктів, які містять всі поживні речовини, без яких не можуть нормально функціонувати внутрішні органи та системи нашого організму. Достатня кількість білка, корисних жирів, правильних вуглеводів, природних вітамінів та мінералів забезпечує злагоджену роботу всіх систем організму та надає необхідний рівень енергії протягом усього життя. А користь страви насамперед визначається за її складом та технологію приготування. Тож проаналізуймо склад суші. А поки будете читати, можна швидко і зручно замовити страву з функцією “доставка суші”.

Основні інгредієнти, з яких готують суші

  1. Рис. Якщо крупа правильно підібрана і відповідним чином приготована, то в ній збережуться всі корисні речовини. В 100 г рисової крупи міститься 22% від рекомендованої добової норми поживних речовин: білків, жирів, вуглеводів. А також вітаміни: В1, В3, В2, В6, К, Е, мінерали: фосфор, кальцій, натрій, залізо, цинк, мідь, селен, калій, магній. Рис є відмінним джерелом енергії, їм можна швидко насититися. Цей продукт швидко засвоюється, не викликаючи відчуття важкості шлунка. Регулярне споживання риса знижує ризик виникнення раку шлунка.
  2. Риба для суші використовується переважно морська. Як відомо, вона містить багато корисних жирних кислот: омега-3, омега-6, необхідних для підтримки серцево-судинної, імунної систем. Також морська риба є чудовим джерелом білка, мінералів: залізо, цинк, фосфор та вітаміну В12, який підтримує правильну роботу нервової системи.
  3. Морські водорості норі мають у складі цінні речовини для здоров’я людини, включно з мікро та макроелементами, жирними кислотами омега-3 і DHA, вітамінами: А, Е, К, С, В6, В12. А також водорості багаті на йод, цинк, магній, залізо, фолієву кислоту. Завдяки своїй живильній цінності та низькій калорійності, норі входять до багатьох корисних дієт при схудненні.

Яку калорійність мають суші?

Суші, як страва, швидко засвоюються та прискорюють метаболізм. Щоб порахувати, скільки калорій має продукт, потрібно знати, яку начинку мають роли.

Якщо ви вибрали суші:

  • вегетаріанські, то 100 г продукту має 133 ккал;
  • з малосоленим лососем - 126 ккал;
  • з огірком - всього 90 ккал;
  • найбільш калорійні є запечені роли - 215-220 ккал.

Тож, віддаючи перевагу суші з бурого рису і вегетаріанською начинкою, ви отримаєте чудовий дієтичний продукт, який і покращить здоров’я і допоможе позбутися зайвих кілограмів. А замовити вегетаріанські суші можна в Monosushi.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також