Сусідня Словаччина намагалась за "налічку" купити 2 млн українських масок. Міністр Кулеба відреагував

8
8

Вчора, словацькі ЗМІ опублікували інформацію про те, що уряд Словаччини хотів придбати медичні маски в Україні, а умовою оборудки була оплата готівкою.

Про це розповів прем'єр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні, який додав, що всього планували закупити два мільйони медичних масок.

"Ми вже підготували готівкою 1,2 мільйона євро у валізі, аби сісти в урядовий літак та просто забрати їх. Але з'явився торговець з Німеччини, який переплатив та купив", - пожалівся прем'єр Словаччини.

На цю інформацію відреагував український міністр МЗС Дмитро Кулеба. Він зазначив, що на такі нелегальні махінації вони реагуватимуть жорстко.

"Немає зараз в Європі країни, яка б не полювала в усьому світі на маски та респіратори. Коли все це закінчиться, я зможу розказати багато цікавезних історій на цю тему. А зараз скажу одне: якщо Словаччина дійсно намагалася купити маски, то планувала це в обхід нашого законодавства. Експорт мінімум до 6 червня заборонено. Спроби наших компаній і ділків на замовлення будь-кого з-за кордону експортувати — незаконні. Ми жорстко блокуватимемо їх разом з МВС та митиницею. Здоров’ям громадян не торгуємо", - йдеться у дописі Кулеби.

Раніше Кабінет Міністрів України заборонив експорт медичних масок та інших засобів захисту через зростання попиту на них серед українців, який пов'язаний з коронавірусом. Відповідне рішення уряд ухвалив 11 березня.

Нагадаємо, Словаччина обмежила пропуск громадян на свою територію.

Коментарі

СУ
Слава Украiнi!!!

Здобулости та гидности - слава! Путин - пуйло! Какой грозный этот "министр". А те, что уже руки нагрели на "этом", с "ближайшими" косоглазыми "братьями", как наказали? Или как обычно, отстегнул и забыли? Ворам в законе от Закона - слава! Гэроям - слава!

ДП
До Пийтера

Словаки РЯТУЮТЬ СВОЇХ , а ти "однодневка прикордонна" намагався ЇХНІХ ОТРУЇТИ Ясвоїми лівими "цігаретлями" . Хоча кому ми тут пояснюємо ....бидлу ?!

С
Свалявський

Подайте в суд на Премэра Словаччини за накеп!!!!!!

П
Пийтер

Високоморальні кокоти хотіли провернути незаконну аферу. Ци и дале нас будут на граници учити кулько можеме везти гроши а ціґаритлю?

Г
Горянин

Реакція монстра високопрофесійна, патріотична, державницька і жорстка як і вся влада України - не продали словакам, а( безплатно віддали громадянам України). Та ні, продали дорожче німцям.

ТН
Тормоз...до нижнього

У вольдемара усі українці тупі, котрі пишуть коменти на Мукнет. Догадайтеся з першого разу , Хто самий розумний в Україні ????Вірно , Ви вгадали

V
Volodymyr

До нижнього, капец ти тупий свино-мадьярський фашист.

І
Ілля

Ага дипломатичний вантаж ніхто не відміняв. Провезуть собі спокійнісінько і ніхто нічого не зробить

Читайте також