Сусідня Угорщина увійшла до ТОП-10 найвпливовіших паспортів у світі 2021 року

24
13

Через пандемію Covid-19 кількість мандрівників практично у всіх країнах істотно скоротилося. Для всіх країн це був важливий урок, який змусив лідерів держав задуматися про безпеку своїх співгромадян і переглянути систему в'їзду в країну.

Український паспорт нині знаходиться на 41 місці в світі за кількістю країн, в які можна в'їхати з цим паспортом без віз. Минулого року - на 43 місці. Українці можуть в'їхати в 130 країн без віз. Росія, наприклад, знаходиться на 50 місці, Білорусь, Казахстан і Китай - на 70-му.

Про це йдеться в рейтингу Henley Passport Index на 2021 рік, який складається консалтинговою компанією Henley and Partners.

У ТОП-5 увійшли:
  • Японія. Паспорт цієї країни дозволяє їм безперешкодно в'їжджати в 191 країну по всьому світу. Їм навіть не потрібна віза - досить пред'явити документ, що засвідчує особу.
  • Сінгапур - 190 країн;
  • Німеччина і Південна Корея - 189;
  • Італія, Фінляндія, Іспанія, Люксембург - 188;
  • Австрія та Данія - 187.

Далі йдуть Швеція, Франція, Португалія, Нідерланди, Ірландія (186 країн без додаткових документів),

Вперше за всю історію світового туризму паспорта США і Великобританії опустилися на сьому сходинку. Раніше вони незмінно займали лідируючі позиції, але через поширення COVID-19 їх паспорти ділять рейтинг з Новою Зеландією і Бельгією - 185 країн.

На восьмому місці Греція, Мальта, Чехія та Австралія (184 країни). На дев'ятому - Канада (183 країни).

ТОП-10 замикає Угорщина. Жителі цієї країни безперешкодно можуть в'їхати в 181 країну.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Z
Zoltan

А у кого два - венгерский и украинский - он в первой тройке наверное, ведь чтоб знали: в страны бывшего саюза - за исключением конечно Прибалтику - с венгреским паспортом нужна виза, а с украинским не нужна!

Н
нижньому

Намалювати собі русунський і звалити в Русинію.

Р
Роману

Що потрібно зробити, аби підняти престиж українського паспорту?

Р
Роман

А мені гуканові навіть паспорта не треба - у наливайці мені водяру без паспорта продають.....

Р
Роман

Зрада! Як так ? А самостійнанезалежна хохляндія де? 41 місце? І туй нас мадяри обігнали,се рука Путіна та ахресора....

Д
дідо

шо смердячий балоган вже дружить з угорцями? дебілови полякови дибові ай чурбанці хуятовій то повічте, бо тоті їпануті ши все на мадяру вонявуть

МЛ
Мішко Лулзинець

Йой, тать не вірте тотим красним байкам про мадярський утлевел - то є пустоє! І не думайте ош вто задарь вам дадут , тота малфа яка у Берехгазі видає утлевели бере за тото аж 1000 євриків! Но нич, я тогди корову продав, козу продав, євробляху продав на запчасті, щи малинько в свої файти одолжив тать заплатив за тот утлевел. Там у канторі ми пувіли ош модяри ня пропустят кіть вкажу ім тот папірь, но пак ми наметали з кумом підводу цігаретлів, повезлися уночи через границю а там нас імали мадярські погранци. Я ім вказав вту цидулу, а они вергли ня з кумом на зимлю тать зачали копкати лабами, а пак ще й утлевел заставили з'їсти тоті бітанги! До сих пор вшиткі бока болят, а під оком такий фінгал ош ганьба у чоповці цімборам ся показовати! Щи й жона за продану корову і козу ми додала палачінтовков по копоні! Йой, так усе болит! Не треба вам тот утлевел!

ПР
Підкарпатський Русин

Се вам не боло боло ыпен дрыпен цыгарытлен

НЧ
Нижньому чуду

Читай останнє речення і не кіпішуй!

J
JJ

Се реклама мадярських паспортів?? Оби ішли гражданство получати?

Ч
Чудувуся

Но гат... такоє?!

ПР
Підкарпатський Русин

Се вам не пустий укропаспорт.

Й
Йой

Ау, ви шо там з бодуна писали цю статтю??? Ну і де туй Угорщина???

Читайте також