Сусіди вперто не хочуть впізнавати стрілка з "Каравану" (ВІДЕО)

10
0

У міліції з'явилися нові фото Ярослава Мазурка, якого і називають головним підозрюваним у розправі в гіпермаркеті "Караван".

Крім тієї, що в соцмережі, це фото з паспорта, фотографія з альбому матері і ще три фотографії в дорослому віці: усі їх тепер роздають для орієнтування патрулів.

Корінь сумнівів

Фізіогноміст Леонід Золіс іще три дні тому допускав, що людина з "Каравану " та молодий Ярослав Мазурок в однокласниках - це одна й та сама людина. Тепер, коли з'явилися додаткові фото, сумнівів іще поменшало.

"Тут очевидно, якщо ви спитаєте самі себе, чи схожі ці люди – очевидно, що схожі. Але справа в тому, що існують двійники в природі", - каже Золіс.

Практично ніхто в інтерв'ю із сусідів Мазурка в Києві не захотів підтвердити, що на фото з супермаркету їхній сусід, квартиру якого днями обшукувала міліція.

"Я не знаю, я не можу… Може таке, двійник, я не знаю ", - каже один.  

"Ви зрозумійте, я з ними не спілкувався. Я його скільки він живе, разів 10 бачив і все ", - виправдовується другий.   

"Я не можу дати точну відповідь, що це точно він на 100 процентів", - не впевнений третій.

"Ну не він не він абсолютно ", - впевнено заперечує четвертий. 

Проте колишній заступник керівника УБОЗ Київської області Сергій Лисенко вважає, що люди просто бояться.

"Знаючи здатність до фізичної розправи, просто бояться помсти якоїсь. Бабусі чи звичайні громадяни природно більше за все хвилюються за себе ", - каже він.

Львівські події

Пам'ять на обличчя виявилася кращою не в київських, а у львівських сусідів Мазурка. Саме хтось із них ніби зателефонував у міліцію, впізнавши розшукуваного. За даними львівських правоохоронців, впізнали Мазурка також його тітка та мати - по телевізору.

Правозахисник Богдан Хмельницький, який сам пройшов через слідство і СІЗО, твердить - на родичів часто тиснуть.

"Працівники міліції як правило вриваються до квартири, починають тиснути психологічно, починають говорити, що ти співучасник, що ми все знаємо. І виходить, що нормальна людина починає хвилюватись, нервуватись", - розповідає Хмельницький.

Львівська міліція твердить, що мати заливала звістку про сина алкоголем. І вони її ще й врятували від можливого суїциду.

"Чотири доби вона пиячила, і я думаю, що міліція лишила її на цьому білому світі ", - каже керівник МВС України у Львівські області Олександр Рудяк.

Почуття матері суперечливі. З одного боку вона допускає, що це її син, але до останнього не хоче в це вірити.

"Я воліла поховати його в автокатастрофі… Я не можу з такою ганьбою жити. Але я вірю, що це не він", - каже у розпачі Галина Мазурок.

Мазурок займався боксом, працював в охороні, його батько, за словами матері, захоплювався проектом моделювання зброї. А сусіди бачили його важкі тренування – кажуть, цілими днями боксерську грушу товк.

Механічна справа

Коли встановлюється особа злочинця, це вже левова частка розкриття, твердить колишній заступник керівника УБОЗ Київської області Сергій Лисенко, який сам розкрив не один кримінальний злочин.

"Цей злочин буде розкрито, бо більше плюсів, ніж мінусів. І те, що особа злочинця встановлена, це вже вважається, що злочин розкрито, бо відсотків 70% вже зроблено. Залишилась тільки механічна робота", - пояснив Лисенко.

Утеча - дороге задоволення. Розшукуваному просто нікуди подітися. На дорогу треба гроші. Без них не обійтися навіть щоби залягти на дно. А враховуючи, що фото підозрюваного знає вже чи не кожен українець, сховатися без помічників практично неможливо.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також