Сусіди Закарпаття Угорщина, Словаччина та Польща не планують евакуювати родини дипломатів з України

15
7

Чимало країн ЄС не мають наміру наслідувати приклад США і Британії і евакуйовувати співробітників своїх посольств з України.

Зокрема, про відсутність намірів вивозити дипломатів з України заявили в Латвії, Чехії, Естонії, Данії.

Про такій самий намір заявили у МЗС Угорщини, Словаччини та Польщі.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що поки що не планується евакуація дипломатів та членів сімей посольства Угорщини в Києві.

За його словами угорський уряд виступає проти будь-яких кроків, які б загострили ситуацію, але підтримує дипломатичні зусилля щодо врегулювання конфлікту шляхом переговорів.

Польща також не планує евакуювати з України родини своїх дипломатів. Про це заявив заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський

За його словами міністерство "уважно стежить за ситуацією" в Україні, але "на даний момент не планується евакуація сімей польських дипломатів з України", - зазначив дипломат.

У свою чергу голова МЗС Словацької Республіки Іван Корчок в ефірі Словацького радіо заявив, що країна не бачить причин для евакуації своїх представників або членів їхніх родин із України. Він зазначив, що присутність дипломатів в Україні є доказом здатності досягти політичного вирішення у цій ситуації.

Румунія про свої наміри щодо дипломатів наразі не повідомила. Однак міністр оборони країни Васіле Динку зазначив, що у разі відкритого вторгнення Росії в Україну влада Румунії готова надати гуманітарну допомогу для можливих біженців.

Європейський Союз також не бачить причин для евакуації сімей дипломатів або співробітників свого представництва з України. Про це заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Доки тривають переговори (з Росією. - Ред.), я не думаю, що ми маємо причини залишати Україну", - сказав Боррель.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Е
Еге

янки-Криси ганебно дапають!

1
1

Це мені Сорос з Чебурашкою особисто сказали.

1
1

Міф про "евакуацію" вигадали америкоси.

Р
РУСИН

Але я тут точно не ДОМА , бо приперся сюди з Усть-Задріщенська і розганяю сепарську ср@нь .

Р
РУСИН

Дипломати і їх сім'ї зі Словаччини , Угорщини, Румунії, Польщі , практично , знаходяться на своїх історичних територіях . Навіщо їм евакуйовуватися ? Вони - ДОМА ! Чи ви не знаєте , чи не знали ? Всі знають !!! А ще ці висловлювання: ".... поки ще ....." Сіярто ??? Інформація неповна але знаючі прочитають поміж рядків ..... P.S. Німеччина і Австралія вже евакуйовують своїх . США і Великобританія також.

М
Мішьо

Йойой щи будуть мати час вони тут під боком

Ю
Ю.П.

Первые кто бегут из тонущего корабля?

Читайте також