Суть та ефективність лазерної корекції зору

18
0

Погіршення чіткості зору є наслідком кількох поширених хвороб: гіперметропії (далекозорості), міопії (короткозорості) та астигматизму. Якщо з одним із цих діагнозів носити окуляри або лінзи некомфортно, можна вибрати лазерну корекцію і прибрати цю проблему назавжди.

Це єдиний спосіб, що дозволяє вилікувати аномалії порушення гостроти зору, до того ж безболісно і з мінімальним терміном реабілітації.

Передумови проведення лазерної корекції зору

Розмитість зображення на різних відстанях спричинена особливими параметрами рогівки. Це може бути як вродженою вадою, так і набутою проблемою. Щоб підтвердити можливість корекції, потрібна повна перевірка в офтальмологічному центрі.

Операція проводиться за допомогою спеціальної установки за індивідуальним планом. Перед ухваленням рішення важливо знати, що є кілька варіантів корекції зору. Найбільш доцільний та безпечний підбирає лікар після отримання результатів усіх перевірок.

Відповідно до показань та результатів обстежень лазерна корекція в Чернівцях здійснюється офтальмохірургом із багаторічним досвідом. Найголовніша умова, що дає змогу пацієнтові пройти цю процедуру, — відсутність змін у показниках упродовж 12 місяців. Також лікарі радять проводити її у віці 20+ років, а жінкам — після вагітності.

Методика та ефективність процедури

Суть лазерної корекції полягає в зміні форми рогівки ока. Це дає змогу скоригувати кут заломлення світлових променів, що потрапляють на сітківку. Як наслідок — чітка картинка незалежно від відстані споглядання. Хоча під час такого втручання й відбувається випарювання живих тканин, дискомфорту немає.

Переваги процедури у таких її характеристиках:

  • ефективності — повністю та назавжди повертає гостроту зору;
  • безболісності — застосовується місцева анестезія у формі крапель;
  • швидкості виконання — корекція триває всього 10–15 хвилин, а загалом процедура займає не більше ніж півтори години.

Також позитивний момент — можливість за один сеанс здійснити корекцію зору обох очей. Заради справедливості варто додати, що є і кілька негативних моментів. Це дискомфорт у період реабілітації та вища (порівнюючи з ціною лінз чи окулярів) вартість процедури.

Ефективність лазерної корекції доведена. Але рішення варто приймати після проведення всіх необхідних обстежень та відповідно до рекомендацій надійного особистого офтальмолога.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також