Сутички на Півночі Киргизії забрали життя уже більше 120 осіб

5
0

Кількість загиблих в результаті міжетнічних зіткнень в Джалал-Абадській і Ошській областях на півдні Киргизстану зросла до 124 осіб. За даними Мінохоронздоров'я країни, всього за наданням допомоги до медиків звернулися 1685 громадян, госпіталізованих - 824, амбулаторних - 739, померли - 124 особи. Раніше повідомлялося, що узбецька громада стверджувала, що в ході безладів в киргизькому Джалал-Абаді загинули 700 місцевих узбеків.

Тимчасовий уряд країни розкидає з вертольотів листівки, які закликають до перемир'я в Джалал-Абаді. Листівки на киргизькій і узбецькій мовах закликають до примирення.

За словами очевидців, в листівках написані такі слова: "Киргизи і узбеки - брати і родичі. У нас спільна історія, одна релігія і мова. Все це кровопролиття може позначитися негативно на наших нащадках, не треба гнівити Бога".

Жителі Джалал-Абад відзначили, що в місті настає комендантська година, і значна частина людей має намір розійтися по домівках. Тим часом у місті все ще видно дим від пожеж та періодично чутно постріли.

Як повідомляла Tochka.net, в південній столиці Киргизстану Оші в ніч на п'ятницю спалахнули міжетнічні зіткнення між киргизами і узбеками.

Обидві сторони конфлікту озброєні вогнепальною зброєю. У суботу заворушення перекинулися на сусідню Джалал-Абадську область республіки.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також