Свалявська міськрада висунула вимогу народним депутатам

10
0

Свалявська міська рада вимагає від Верховної Ради наразі не вносити змін до Земельного Кодексу України. Таке рішення було прийнято 4 лютого 2011 року на четвертому пленарному засіданні другої сесії Свалявської міської ради шостого скликання.

Окрім цього, звернення з цього питання  було надіслано Президенту України та Прем’єр-міністру.

Жвавий інтерес і активність депутатів викликало обговорення зареєстрованого у Верховнй Раді проекту Закону України щодо внесення змін до Земельного Кодексу України в частині розпорядження землями в межах міст, сіл та селищ до розмежування земель державної власності, що обговорювалось у питанні «різне».

У своєму виступі депутат Свалявської міської ради від УНП Супп Едуард висловив обурення, що «всупереч Конституції України згідно запропонованих змін до земельного Кодексу забирається право органів місцевого самоврядування розпоряджатися землями в межах населених пунктів до розмежування земель державної та комунальної власності, надаючи при цьому таке право щодо їх розпорядження органам виконавчої влади».

«Таке порушення Конституції України обмежить громаду і її безпосередніх представників-депутатів місцевих рад в праві розпоряджатися землею», - заявив депутат від УНП. Як наслідок таких обговорень, за пропозицією Едуарда Суппа голови депутатської групи УНП Свалявської міської ради, й було прийнято звернення до Верховної Ради України щодо відхилення розгляду зареєстрованого законопроекту щодо змін до Земельного Кодексу України.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також