Свалявців закликають освоювати робітничі професії

4
0

Спеціалістом Свалявського районного центру зайнятості був проведений профорієнтаційний урок для випускників Ганьковицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.

Цей захід, спрямований на професійну орієнтацію учнівської молоді. Основна мета профорієнтаційного уроку – сформувати у випускників цінністно-мотиваційну орієнтацію, пов′язану з вибором професії, ознайомити з переліком послуг, які надає служба зайнятості, проінформувати учнів про світ професій, надати поради щодо здійснення усвідомленого вибору майбутньої професії відповідно до особистих схильностей, здібностей та вимог сучасного ринку праці.

 
Як здійснити правильний вибір професії та знайти головну справу свого життя, щоб мати моральне задоволення від роботи, отримувати достатню заробітну плату, приносити користь людям, державі?
 
У кожного з учнів є свої особисті вимоги до майбутньої професії. Але разом із схильностями та бажаннями необхідно врахувати ще й потребу ринку праці. У кожного з нас є знайомі, друзі, які не знайшли собі роботи за професією після закінчення навчання, тому що вона втратила актуальність ще до моменту пошуку роботи. Щоб уникнути помилок, учням перш за все потрібно відвідати центр зайнятості, щоб дізнатися про актуальні професії на сучасному ринку праці та перспективи їх розвитку в недалекому майбутньому.
 
Випускникам було наголошено на тому, що завжди бути конкурентоспроможним – це мати кваліфіковану робітничу професію. Багато підприємств змагаються за можливість отримати висококваліфікованих працівників.
 
Верстатні та будівельні професії використовуються в різних сферах практичної діяльності, тому інтерес роботодавців до осіб із такими професіями, як «токар», «фрезерувальник», «слюсар будівельний», «муляр», «штукатур», «електрогазозварник», «столяр», буде постійним.
 
Погляд на вибір професії як єдиної на все життя – хибний. Обрана професія повинна давати широкі можливості для професійного розвитку та змін. Кращим інженером, наприклад, буде той, хто пройшов школу майстерності робітника. Між робітничими професіями існує сумісність у межах професійного напряму, а також можливість перекваліфікації без втрати великої кількості часу.
 
Директор загальноосвітньої школи з радістю відзначив, що відтепер школярі мають більше можливостей щодо отримання потрібної і корисної інформації про світ професій, та щиро подякував центру зайнятості за активну інтелектуальну та матеріальну підтримку школи у проведенні профорієнтаційної роботи з молоддю.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також