Святковий парад до 950-річчя Берегова пройшов у національних кольорах (ФОТО)

15
5

Багатонаціональне місто, районний центр Закарпаття сьогодні святкував свій ювілей.

Почався він із символічного забігу школярів на 950 метрів. В перегонах взяло участь понад 300 учасників. Переможцю (а його номер розіграли у лотереї) дістався новий мобільний телефон Samsung Galaxy, як подарунок від міського голови.

Далі пройшов святковий парад центральною площею Кошута. Вишикувалися всі навчальні заклади міста - загальноосвітні школи, ліцеї, училища та Закарпатський угорський інститут. Учасники ходи ретельно підготувалися - всі мали певну атрибутику, в яких обігралася поважна дата Берегова - 950 років. Також можна було побачити стилізованих биків (адже саме з двобою цих рогатих, за легендою, і розпочалася історія міста). Парубки несли і бочки з вином - теж символ регіону.

Не забули і про національні кольори - українські та угорські. Українські вишиванки органічно сусідили з угорськими гусарськими костюмами.  Цікаво, що у заході брала участь і ромська школа, яка теж гордо несла свій стяг - з емблемою у вигляді колеса.

На сцені вітали парад представники місцевої влади, запрошені гості, в тому числі з чисельних міст-побратимів, переважно з Угорщини.
Під гучні оплески у чисто осіннє небо, яке очистилось від хмар, полетіли жовто-блакитні кульки.

У цей день було ще чимало цікавих програм, про них - у наступних фоторепортажах.

Олександр Ворошилов, фото автора  

Коментарі

А
А.И.

у галицаев свято...подосрали сборной по-футболу по полной программе..

M
McMurphy

може ти дельтонік???

М
микола

Почему не видно национальных цветов "галицаев".Что забздели?

Ш
Шоні

бачу "текст" одного коментатора, який перебрав сьогодні паленки вже удалили - і це правильно!

А
Альберт

ганьба тобі 19-юа, тебе треба гнати додому за бугор,і не лізти в Угорщину, не унижатись за паспорта і потім так виражатись за мадярів, які тобі нічого злого не робили.

Читайте також