Свято "здобуття вітчизни" відзначали угорці на Берегівщині (ФОТО)

12
0

У неділю, 12 жовтня, у селі Чома, де мешкають переважно місцеві угорці, провели свято "Здобуття батьківщини". Про це повідомляє закарпатське видання "Карпатойо".

Участь в урочистостях взяв голова КМКС Василь Брензович, голова районного осередку КМКС Йожеф Шін, генеральний консул консульства Угорщини в Берегові Ендре Саліпскі.

Останній розповів, що тут, у Чомі поховані давні предки угорців, які перетнули Карпати і це не потрібно нікому зайвий раз доводити. Саме село є місцем паломництва для багатьох угорців регіону. У 1996 році на території села створено меморіальний парк «Могильник давніх мадярів» - адже саме тут було знайдено понад 100 могил давніх угорців, які перетнули Карпати на чолі зі своїм вождем Арпадом.

Василь Брензович також говорив про поточну політичну ситуацію в Україні, передумови для встановлення миру та боротьбу угорців за своєї права на Закарпатті. Також було проведено молитву греко-католицьким та протестанським священиками.

А далі розпочали розважальну програму, у якій була стрільба з лука, костюмоване шоу, дитячі програми, ремісничі майстер-класи. Також відбувся концерт середньовічної музики - виступали фольклорні ансамблі із Закарпаття та Угорщини. Гостей пригощали бограч-гуляшем, голубцями та фанками.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також