Світ художніх образів Наталії Герчук

17
0

Нещодавно в Ужгороді презентували живопис на склі та кераміку молодої художниці

Ще не стерлися в пам`яті ужгородців враження від першої персональної виставки молодої художниці Наталії Герчук, як нещодавно вона знову порадувала шанувальників мистецтва, презентуючи в галереї "Ужгород" обласного центру Закарпаття живопис на склі та кераміку.

Техніка живопису на склі, яку обрала Наталія, своєрідна і досить складна. В ній іноді працюють такі відомі майстри, як Володимир Щур та Іван Дідик, котрі досягли досконалості. Заслуговує уваги й живопис на склі Наталії Герчук.

Здається, вона не ганяється за якимись спецефектами, а намагається якомога глибше розкрити таємниці цієї техніки. Потрібно визнати, що їй це вдається. Вона вміло використовує різні способи нанесення фарби на скло відповідно до своїх настроїв та мети. Деякі з робіт художниці, як на мене, трохи по-дитячому наївні, але, можливо, саме тому й приваблюють глядача. Вони підкуповують своєю чистотою, щирістю та дитячою безпосередністю. Молода й обдарована художниця сповнена оптимізму, любові до навколишнього світу, що знаходить своє відображення в її творах.

Останнім часом у роботах Н. Герчук філософська тематика починає посідати помітне місце. Нині, здається, Наталія в пошуках свого творчого шляху. Вона пробує сили в різних мистецьких напрямах і

жанрах, з яких її улюблені — натюрморт і пейзаж.

Чарівний світ природи, її багатство та неповторність талановито зображені мисткинею. Своє щире захоплення красою, яка нас оточує і яку ми часто не помічаємо, вона якимось дивним чином передає глядачам, пробуджуючи в них відчуття прекрасного.

Особливої уваги заслуговує її кераміка Керамічні вироби Наталії мають досить яскраво виражений індивідуальний характер, свої притаманні тільки їм особливості. В її творіннях певною мірою знаходять відображення багатий духовний світ художниці, її філософія життя і творчості. її кераміка, здається, увібрала в себе тисячолітній досвід усіх попередніх поколінь майстрів кераміки.

Розглядаючи вироби Наталїї, можна помітити форми та елементи розпису кераміки доісторичних часів та окремі новаторські риси, які з часом, можливо, характеризуватимуть кераміку майбутнього.

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

Народилася Н.Герчук 8 серпня 1975 р. в м. Острог Рівненської обл. З відзнакою закінчила Ужгородське училище прикладного мистецтва ім.Ерделі. Займа ється керамікою, інтер`єрдизайном, портретним живописом, живописом на склі. З 1994 року — учасниця студентської виставки та пленеру в м. Хусті, з 1996-го — учасниця виставки, присвяченої 50-річчю Будинку народної творчості. Березень 1997 р. — родинний вернісаж. 1998 р. — молодіжна виставки.

З 1998 р. — член Молодіжної спілки художників України. 4 лютого 1999 р. — обласне телебачення, телепередича "Світ захоплень сім`ї Герчуків". автор Віра Кобулей.

Лютий 2001 р. — учасниця звітної виставки м.Ужгорода.

Листопад 2001 р. — учасниця виставки, присвяченні 50-річчю Спілки художників України.

2002 р. — персональна виставка в м. Ужгороді; телепрограма "Диво на склі". автор Ростислава Джамурат.

2003 р. — телепрограма "Городские зтюдьі", автор Лариса Басова.

2005 р. — співпраця з журналом "Упаковка", м.Київ.

2007 р. — персональна виставка в м. Ужгороді.

Роботи художниці знаходяться у приватних колекціях в Україні, США, Угорщині, Німеччині, Словаччині, Великобританії.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також