Світові IT-гіганти звинуватили Google у домінуючому положенні

1
0

Компанії Nokia, Microsoft та Oracle направили офіційну скаргу єврорегуляторам щодо домінуючого положення Google на ринку мобільних платформ.

Проте, голова відомства ЄС з питань конкуренції Хоакін Альмунія відмовився підтвердити цей факт, але зазначив, що влада аналізує дії Google на ринку мобільних систем.

Скаргу направили від групи компаній Fairsearch Europe, до числа організаторів якої, крім Microsoft, Nokia та Oracle, входять потужні веб-ресурси.

Групу створили для об'єднання зусиль у боротьбі з домінуванням Google на ринку пошукових систем. Повідомляється, що розслідування єврорегуляторів у цій галузі ще не закінчилося.

За даними сайту Fairsearch Europe, метою організації є стимулювання новаторства, економічного зростання та свободи вибору технологій для користувачів.

Учасники групи переконані, що Google робить нечесний бізнес, а її домінантне становище на ринку пошуковиків у Європі (у компанії 93%) заважає роботі інших компаній.

Зараз же члени альянсу нарікають, що подібна ситуація склалася на ринку мобільних ОС.

За словами учасників Fairsearch Europe, Google "нечесно використовує програмне забезпечення Android для наділення своїх ключових додатків конкурентною перевагою, продаючи їх на 70% смартфонів, що поставляються на сьогоднішній день на світовий ринок".

Як розповів Томас Віньє, головний юрист Fairsearch Europe, якщо який-небудь виробник мобільних пристроїв хоче встановлювати на свої гаджети Android і має намір використовувати додатки Google, наприклад YouTube, він повинен обладнати смартфон всіма іншими додатками Google для використання платформи.

Зазначимо, на часі ОС Android має найбільшу частку на ринку операційних систем для мобільних пристроїв.

IT курси на https://dan-it.com.ua - з гарантією працевлаштування. Вивчіть 9 мов програмування і фреймворків, створіть перше портфоліо під час курсу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також