Свободівці вимагатимуть оголошення генконсула РФ Гузеєва персоною нон-грата

2
0

Львівська міська організація ВО "Свобода" має намір звернутися в Міністерство закордонних справ з вимогою оголосити генконсула РФ Євгенія Гузеєва персоною нон ґрата, повідомляє прес-служба партії.

Таке рішення було одноголосно прийнято на конференції партії в понеділок, 27 вересня.

Така ініціатива пов'язана з тим, що 26 вересня Гузеев висловився на підтримку "маріонеткового вождя закарпатських сепаратистів Дмитра Сидора, проти якого порушено кримінальну справу за статтею 110 Кримінального кодексу України (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України)".

Незважаючи на кримінальну справу, генконсул назвав отця Сидора святою людиною.

"Він - як Мойсей, працює для свого роду. Він буде пророком. (...) Дивуюсь, що нова влада не закриє судову справу. На мій погляд, злочину в його діях немає, я не втручаюсь у внутрішні справи України, але чому людина має проходити через такі випробування?" - запитав Гузеєв.

Прес-служба ВО "Свобода" розцінила заяви генконсула як втручання у внутрішні справи України й нахабну спробу вплинути на хід слідства.

"Заяви й діяльність Гузеєва не мають нічого спільного з дипломатичною діяльністю, зате мають ознаки підривної роботи проти України, а саме інспірації, фінансування й інформаційної підтримки сепаратистських проявів", - сказано в заяві партії.

Крім цього, як повідомляли Ukranews, у ході візиту у Львів Гузеєв звернувся до керівництва Росії із проханням почати матеріальну підтримку русинського руху Закарпаття, зазначивши, що раніше така допомога не надавалась. При цьому він висловив намір посприяти Фестивалю російської культури в Мукачевому.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також