Свободку-маяк одягли у таліт на честь Рош-а-шана (ФОТО)

11
3

Сьогодні наймешну у світі статую Свободи в Ужгороді одягли у елементи єврейського національного вбрання. Здійснила це автор вже п’яти наборів вбрання для бронзової скульптурки модельєр Анна Биковська за сприяння кафедри туризму УжНУ.

За словами Анни, цей костюм є насправді чоловічим. І хоча Свободка жіночої статі, на такий компроміс довелося піти заради видовищності і виразності. Бо ж жіночий костюм не є таким характерним. Чоловічий же таліт насправді є дуже багатим і виразним, хоча тут не вдалося втілити більшість елементів через мініатюрність розміру.

Повинно бути 13 мотузочків, на них 40 вузликів, інші деталі. Однак – розмір став критичним чинником. Також на оригінальному таліті немає зірки Давида. На вбранні Свободки ж вона є, щоб означити приналежність костюму і національного свята для тих, хто може сумніватися ким стала Свободка цього разу.

За словами модельєра, вона працювала над костюмом до третьої години ночі, уп’яте переробляючи його. Усі попередні варіанти видалися їй не такими вдалими.

Вже найближчим часом, на день міста Свободку  одягнуть у новий костюм. Він буде відображати сутність ужгородщини як виноробського регіону. Також готують для міні-статуї словацький національний костюм. Утім, модельєр не виключає, що у команди, з якою вона працює, можуть з’явитися спонтанні ідеї і скульптурка зодягнеться у щось несподіване у цілком неочікуваний момент.
Нагадаємо, міні-статуя Свободи вже має у колекції весільне вбрання, костюм морячки, український та угорський національні костюми та форму школярки.

Коментарі

П
Папарига

Народ, мені сьогодні повідомили, що Оросвейг - це мешканець Закарпатської області з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, тобто гей. Він є непрогнозованою та брутальною особистістю. Воно тепер і зрозуміло - його жучать МУЖИКИ, а він ображається на все навкруги, у т.ч. на Свободку.

N
nocover

Оросвейг - ти мудак. і це ще слабо сказано.

О
Оросвейг

А чому у жидовську ? Шо то нам має символізувати ? Завтра прийдуть мадяри - здоймуть жидовське, надінуть своє. Пак прийдуть свободовці із вишиванками.... Для чого тоті цирки ? Най собі та модельєрша Анця заб'є ті рянди у єдно місто.

Читайте також