Свої свого ж: У Міносвіти зазначають про неприпустимість самоуправства в УжНУ (ДОКУМЕНТИ)

9
2

Натомість у прокуратурі області жодних порушень не бачать.

Такі офіційні відповіді на свої запити отримав нардеп Андрій Пінчук.  У кінці січня пан Пінчук звернувся до профільного міністерства з проханням розібратися у ситуації з призначенням стипендій і визначенням стипендіального балу в УжНУ. У відповіді Міністерства освіти молоді та спорту України зазначено: "Мінімальний розмір середнього балу семестрового контролю для отримання студентом академічної стипендії складає 4.00 за п'ятибальною шкалою оцінювання. Керівництво вищих навчальних закладів не має повноважень змінювати норму, визначену рішенням Уряду". 

                         

Також депутат звернувся до прокурора області Анатолія Петруні. Відповідь від прокуратури Закарпатської області також уже прийшла, у ній йдеться про те, порушень поки нема, тож нема і підстав для вжиття заходів прокурорського реагування. 

                       

До слова, пан Пінчук не єдиний, хто заертається до урядовців з приводу стипендій в УжНУ. Так до урядовців звернулася  і голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич. Про це пані Гриневич пише на своїй сторінці у Фейсбуці. Сьогодні вона опублікувала відповідь Державної фінансової інспекції України на депутатське звернення про державні кошти для стипендій в Ужгородському та Закарпатському університетах.

                  

                           

Коментарі

Н
Небайдужий

Міністерство освіти? Цікаво, відповідає з помилками.

ЖЗ
житель Закарпаття

Та то би було вже знущання,якби не було ніякого реагування після такої навали негативних та обурених коментарів на адресу ректора двох вишів Закарпавття пана Ващука Ф.Г. У цивілізованих та правових країнах світу, якщо бодай лише натяк просочиться в ЗМІ щодо якихось незначних порушень з боку державних чиновників чи керівників державних установ, то реакція миттєва - відповідно навіть до розслідування предмету негативної інформації в ЗМІ-любий чиновник,який хоч трохи має гідність подає у ВІДСТАВКУ! А у нас у ЗМІ скільки пишуть про кричущі факти та бесчинства з боку високопосадовців і що? а нічого...ніхто відповідальності не несе,нікого не карають за порушення,все сходить з рук.Тотальна корупція уже так розцвіла,що аж пре. Громадяни не вірять нікому,так як бюрократи лише займаються відписками,окозамиленнями та займаються політикою подвійних стандартів, тобто займаються суцільною брехнею!

Читайте також