Сигнал з Румунії: президент Йоханніс скасував візит до Порошенка, і прийом для Парубія

11
14

Про це інформує румунська агенція Agerpres у четвер, 21 вересня, цитуючи заяву президента Румунії, який повідомив, що поінформував про це Петра Порошенка особисто в кулуарах Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.

– Скасування візиту президента є також сигнал надзвичайно потужний, – цитують румунського президента ЗМІ. – Я прямо сказав йому, що цей візит не відбудеться, поки не буде досягнуто прогресу в цьому законі про освіту.

Зауважимо, що також у четвер, 21 вересня прес-служба президента України поширила повідомлення, що низка лідерів країн ЄС з порозумінням поставилися до ухвалення в Україні нового закону про освіту, зокрема згадувалася Словаччина. Однак про позицію Румунії не було згадано ні слова.

Водночас, вчора стало відомо про візит на Закарпаття очільника парламенту Угорщини Ласло Кевера. Візит має відбутися 25 вересня.

Також додамо, що на початку цього тижня парламенти Угорщини та Румунії ухвалили декларації проти українського закону про освіту.

Коментарі

Z
Zoltan

Forte bine! Multumesc dom. Yohannis!?

О
Олег

Зараз треба цим країнам просто жорстко виступати про України на міжнародній арені,ветувати та блокувати всі Європрагнення,і все,(Можно і Крим визнати Російським)Хохли швидко збагнуть хто є хто бо важелі контр впливу у цієї бідної недодержави нема

Ф
Фома

Ні з ким не потрібно радитися в цьому питанні. Не потрібно вирощувати у своій краіні іноземців.

ДО
До орбана і подібних

прийшли цуцики поскавуліти.

Н
Нафік

Пороху той візит. Він в Америках.

Н
Нуцу

Слава богу, ще єдин "експерт" най там межи своїми циганами порядок наводит Най у себе нацменшини опікує нефіг сюди шастати Туй і без нього раду дадуть тим ко ся дуже обідив

О
останньому

А што там ся задумовати.Румунія У Євросоюзі і має 5,5%.

ЛД
льотчик до 1111

приведу тобі приклад з історії на початку 90-х в Румуніi шваби тай мадяри які народилися в Румунії масово виіджают: в ті часи економіка на нулі, нерухомість безцінний, все продається і купується, ситуація як тепер у неньці. На початку 2000 більш менш щось пішло у них, але корупція страшна ... Замість швабів i мадярів зайняли простір "умілі й освічені майстра" совдеповской категорії з Молдавії тай з Туреччини. 2007-му взяли їх в ЄС для розширення спільного ринку ... але все одно економіка некудишня криза, корупція ... Румунська влада стала роздавати свої паспортa і запрошувати назад своїх же колишніх співвітчизників .... румуни стали не довіряти своїм політикам, зараз їхній президент Йоханіс Клаус- шваб, а глава антикорупційного прокураторii, яка посадила вже за ґрати декількох тамтешніх міністрів - на половину мадьярка Лаура Кодрута - Ковеші, тепер економіка в порядці - 5,5% щорічний валовий приріст продукції! Варто задумaтися над цим.

О
Орбан

Ищи Бог накаже "людей" быдло котри выбрали сисю власть жидобендеровську .

Ф
Фома

Коли ми обстоюємо права кримсько-татарського народу на мову тощо, то це, на мій погляд, справедливо, цивілізовано і гідно. Ми навіть підкреслюємо, що це корінний народ України. І наш Президент на міжнародному рівні привертає до цього максимум уваги, це також, гадаю, правильно. Але, напевно, ми все ж таки забуваємо, що угорці, в місцях компактного проживання на Закарпатті "корінним" народом стали на Закарпатті набагато раніше, ніж татари в Криму. Тому підхід тут також повинен бути відповідним, а радитися з цього питання з президентом Словаччини - це гадаю честі нам не робить. Нам не потрібно уподібнюватися у свої діях з гіршими практиками імперій, які канули в небуття. Так ми повинні обстоювати своє українське, але...

Д1
До 14:06

Из нього треба брати приклад,як румунський німиць убстоює румунську мову.І увін николи ся ни убзирать на Будапешт,хуть має 1500000 мадяр.Німці є німці.У типирішнів гирманії декотрі партії хотят дажек запрітити мову нацменшин дажек у себе дома у битови.

ТТ
Траур та печаль

Офіційний Київ неймовірно "стурбований та занепокоєний" таким дипломатичним реверансом з боку "потужнього" партнеру, який завжди, за будь яких обставин особливо, коли відсужував через міжнародні суди у України о. Зміїний "підтримував" та був вірним партнером України. А якщо серйозно, сучасний світ доводить, що міжнародна політика зараз річ досить прагматична і Україна нарешті почала відстоювати власні національні інтереси. Зараз на таких простих ситуаціях, ми бачимо наскільки щирими та відвертими є інтереси наших "партнерів" , їх справжні цілі та інтереси в регіонах України де мешкають національні меншини ГРОМАДЯН УКРАЇНИ.

1
1111

Кому нужен цей циган!!!

ЯТ
яка трагедія!

економія коштів для бюджету))

Читайте також