Сила вибуху в Кривому Розі еквівалетна потужності 64 тонн вибухівки

1333
0

Вибух на шахті ім. Орджонікідзе пошкодив 4 км доріг. Зараз там припинили рух транспорту.

Про це повідомили в МНС.

На території шахти частково зруйнований підземний головний вентиляційний канал. Технологічний процес видобутку руди зупинили.

У результаті аварії порушилася герметичність розподільчої газової труби діаметром 100 мм. З-за цього "Кріворіжгаз" відключив від газопостачання селище Гірке.

Тіло співробітника Держгірпромнагляду направили на судмедекспертизу. Чоловік загинув, коли "Газель", якою він керував, впала у прірву. З нею впали ще три авто, які знаходилися близько непрацюючого кар'єру. Безодня утворилася під час проведення планових робіт з підриву породи в підземного видобутку шахти. Там обрушився борт відкритого непрацюючого кар'єра розміром 800х500 м, глибиною до 100 м. Площа провалу - близько 16 гектара. Еквівалент вибухівки - 64 тонни.

Під час вибуху людей у шахті не було. Житлові будинки не зруйновані.

Зараз на місці трагедії працює 12 одиниць техніки і 49 працівників ГУ МНС у Дніпропетровській області, експерти Держгірпромнагляду, оперативна група МВС в області, швидка медична допомога, аварійна служба "Кріворіжгаз" і підрозділ криворізького воєнізованого гірничо рятувального загону МНС.

Нагадаємо, вибух на шахті Орджонікідзе в Кривому Розі (Дніпропетровська область) стався сьогодні, о 7.00 ранку.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також