Символ Закарпаття - вежу-донжон Невицького замку встановлено: Перші фото зсередини (ФОТО)

35
14

Минулого року у Невицькому замку розпочалася масштабна реконструкція. Роботи проводять за грантові кошти, а саме за рахунок бюджетної секторальної підтримки ЄС – 9 мільйонів 250 тисяч гривень.

За словами підрядника Тараса Стадницького, роботи розпочали з малої вежі, а далі мали відновити і головну вежу-донжон, яка є одним з неофіційних символів Закарпаття.

Тепер основні роботи у замку практично завершилися. І сюди масово їдуть туристи.

"Я вперше з моменту початку реставрації потрапив всередину донжона Невицького замку. Вдруге за останні 30 років потрапив на верхній рівень. Тепер вже відреставрованого...

В цілому - дуже добре. Усередині все пахне свіжою деревиною та цементом...", - зазначив закарпатський блогер Олександр Богданов.

Пропонуємо вашій увазі переглянути сюжет про хід робіт з реконструкції замку.

Окремо Богданов розповів кілька слів про крутизну сходів і можливості піднятися наверх. Звичайні люди - піднімуться взагалі без проблем. Для людей з обмеженими можливостями підйом буде дуже важким. Сходинки досить круті. Навколо напівтемрява. Блогер радить виконавцям проєкту щось з цим зробити.

Наразі вежу-донжон ще не відкрили для масових відвідувань.

 


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


 

Коментарі

А
Андрон

опзж, сдрисни, курвь московская!

Г
Гісем

давайте ліпше удметелиме місних дятлів Шоні Нижньомарговича Майдауна і Студеного Звура - майбільший хосен бде.

Ж
Жаба

Уже го раз пизdили

Д1
до 17:13

то чого не підеш та й не відхирячиш? сцикотно?

ДН
До нижнього допису

Відхирячити того Гісема , та й зрозуміє , що воно з себе нічого не представляє.

Ш
школяр-1995

тепер лишилося трохи поставити на своє місце місцевого олігарха пана Гісема, який, збудувавши там базу відпочинку, встановив огорожу таким чином, що не дуже зрозуміло як відвідувачам замку взагалі до пам'ятки дістатися...

О
опзж

да, мы поголовно конченые уроды и дегенераты!

Д
Дідо

ОПЗЖ то такі же уроди як Партія Регіонів. Як запахло жареним та повтікали у Росію

М
Мукачівський

ОПЗЖ кончені!

J
JJ

В ОПЗЖ сидять люди які радуються коли в україні все погано

ДО
До опзж

Дурню, не позорься. Добре, що хоч хтось знайшовся, хто взявся за замок. Фактично це була не реконструкція, а лише поточний ремонт і консервація, щоб він зміг стояти далі. Ніякі роботи не робилися майже 50 років, вежа почала руйнуватися.

ДЮ
До ю

Після того як дах впав почала руйнуватися верхівка вежі, тому для того, щоб знову встановити дах на місце, довелося дорощувати висоту. Наскільки знаю, то за збереженням автентичності спостерігав вчений, який займається вивченням вежі біля 30 років (Дзембас, з ужну якщо не помиляюся).

О
опзж

вот и сюда уже грантоеды добрались! Мы же предупреждали об цели существования фондов типа соросовских! Не слушаете!

Ю
ю

то дах вежі встановили, бо вежу ніхто нікуди не носив, а дах упав був. А використання цементу не вплине на автентичність таких робіт? Цікаво би було почути думку фахівців. Не обов'язково з дипломами.

Читайте також