Сьогодні нардепи розглянуть нову редакцію Податкового Кодексу

10
0

15 червня, Верховна Рада розгляне два варіанти Податкового кодексу. Крім того, депутати розглянуть урядовий проект Бюджетного кодексу.

Зокрема, Рада розгляне проект Податкового кодексу, внесений на розгляд парламенту Миколою Катеринчуком і групою інших депутатів з фракцій Блоку Наша Україна-Народна Самооборона і Блоку Юлії Тимошенко.

До відповідного законопроекту парламент перейде після внесення змін до складу своїх комітетів, а також розгляду законопроекту про систему збору та єдиного обліку соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Під час засідання погоджувальної ради перший віце-прем'єр Андрій Клюєв попросив депутатів у першочерговому порядку розглянути урядовий проект Податкового кодексу. "Відповідно до регламенту спочатку ми повинні розглянути аналогічний документ Катеринчука. Якщо Рада його відхилить, черга дійде до вашого документа", - відповів Литвин.

Представники Партії регіонів упевнені, що саме так і станеться. "Ми встигнемо розглянути Податковий кодекс, який подав Катеринчук. Якщо по ньому не буде прийнято позитивного рішення, у нас з'явиться можливість у четвер розглянути вже новий документ", - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Крім цього, у вівторок парламент визначиться з включенням до порядку денного сесії ряду законопроектів, серед яких і запропоновані Кабінетом міністрів зміни до Бюджетного кодексу.

Верховна Рада розгляне і кілька законопроектів у сфері регулювання дозвільної системи ведення господарської діяльності, ліцензування, проект про введення державної монополії на здійснення лотерейної діяльності.

На порядку також святкування на державному рівні ювілейних дат у 2010 році і проект постанови про збереження комплексу Києво-Печерської Лаври та подальший розвиток Національного Києво-Печерського історичного заповідника.

У той же час у проекті порядку денного пленарного тижня не виявилося жодного документа, проти ухвалення якого раніше виступали представники опозиції: Про всеукраїнський референдум (передбачає можливість прийняття Конституції на референдумі), Про основи внутрішньої і зовнішньої політики (виключає з законодавства декларацію про намір України стати членом НАТО), Про судоустрій і статус суддів (обмежує повноваження Верховного суду), а також Про порядок організації і проведення мирних заходів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також