Сьогодні обиратимуть митрополита УПЦ МП - ним може стати уродженець Закарпаття

23
3

Фаворитом на виборах митрополита Української Православної Церкви (МП), які відбудуться сьогодні, 13 серпня, в Києві, вважається уродженець села Чумалево (Тячівський район Закарпаття) митрополит Антоній (в миру – Іван Паканич).

Митрополит Антоній, уродженець Закарпаття, отримав духовну освіту та розпочинав свою кар'єру в Москві, і лише в 2002 році повертається в Україну, де із травня 2003-го стає завідувачем канцелярії Київської митрополії. У 2006-му він стає вікарієм – єпископом-помічником – у митрополита Володимира, а в травні 2007-го – ректором академії.

Як зазначає УП, ставши фактичним канцлером УПЦ, архієпископ Антоній у цій якості отримує доступ до найвищих посадовців Януковича та до нього самого.

Саме в цей час виринає із загадковою місією український олігарх російського походження Вадим Новинський, який невдовзі набере такої ваги в оточенні Януковича, що в останні дні його режиму стане ледь не найчастішим відвідувачем його кабінету.

Поки що невідомим залишається, чи добровільно обрав Антоній сторону Януковича, чи був примушений обставинами та вмовлений Новинським. Але факт залишається фактом – він прийняв правила гри владної команди й, щонайменше, не відмовився від планів стати главою УПЦ при живому Володимирі.

В якості наступника його сприйняла й Москва, вважаючи послушним своїй волі. А символічним актом її благовоління стало вручення в липні 2013-го Антонію особисто президентом Путіним російського ордена Дружби.
 

Коментарі

НВ
НА ВСЕ ВОЛЯ ГОСПОДНЯ

1

Р
Ромарі0

Які ви без віри... Треба писати: "Ним стане уродженнець Закарпаття".

1
11

slucha

Читайте також