Сьогодні у Полтаві їли сало, запиваючи шампанським

11
0

Незважаючи на морозну погоду, чимало мешканців Полтави зібралося сьогодні на центральній вулиці міста, де розпочалося традиційне свято сала, з яким, як стверджується, не лячні найлютіші холоди.

На столах, які видовжилися вздовж вулиці, - десятки, якщо не сотні різноманітних виробів з улюбленого національного продукту. Люди охоче ним ласують, жартують і веселяться. На відміну від попередніх свят, коли акцент робився на поєднанні сала з різними делікатесними стравами, в тому числі з шоколадом, нині всім пропонують посмакувати салом, запиваючи його шампанським і глінтвейном.

Сказати, що нововведення всім подобається, було б перебільшенням. Багато хто бутерброди з салом з задоволенням доповнює чаркою-другою горілки. Однак і експериментаторів достатньо. На їхню думку, такий вишуканий делікатес як сало і запивати треба найвишуканішим вином, тобто, шампанським.

Одночасно в рамках свята відбуваються різноманітні конкурси. Особливу увагу привертає змагання на виготовлення кращої страви з сала та аукціон, на якому продається порося. Веселощам на святі, яке переросло у народне гуляння, немає меж. Лунають навіть імпровізовані вірші та анекдоти. Зважаючи на цю особливість, організатори свята вже заявили, що в подальшому доповнять свою програму конкурсом на кращий вірш і найсмішніший анекдот про сало.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також