Сьогодні в Україні розпочалося ЗНО-2013

7
0

Перший іспит, який складатимуть вчорашні випускники - це хімія.

Цьогорічні абітурієнти мали право обирати мову складання іспиту, - повідомляє ТСН. 

В Україні почалися іспити ЗНО-2013. Цьогоріч тести напишуть більше 322 тисяч абітурієнтів, але через нововведення умови складання іспиту будуть жорсткішими, ніж завжди.

"Абітурієнти цього року мають можливість складати тести українською, російською, угорською, румунською, молдовською, польською, кримськотатарською мовами за власним вибором. Загальна кількість абітурієнтів, які виявили бажання складати тести однією з мов національних меншин, складає близько п'ятої частини від усіх тих, хто зареєструвався", - розповів міністр освіти Табачник.

У центрі оцінювання якості освіти абітурієнтам нагадують: без всіх необхідних документів до складання не допустять, а запізнення хоч на хвилину – це "недопуск" до складання іспиту. Любителям списування також не пощастить – їх каратимуть безжально. Найближчий рік їм не вдасться здати ЗНО та втупити до вишу.

"У зарубіжних країнах така практика значно жорсткіша. Наприклад, у Франції абітурієнт, який намагався порушити процедуру тестування, позбавляється взагалі права на вступ до вищого навчального закладу на термін до 5 років", - розповів Табачник.

Разом з тим, керівник Центру оцінювання якості освіти Павло Полянський вважає таке посилення контролю непедагогічним. Він критикує можливість складання іспитів мовами національних меншин – каже, що це необґрунтовані додаткові витрати.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також